181 «Харчові технології» - Магістри 2023-2024
Permanent URI for this collection
Browse
Browsing 181 «Харчові технології» - Магістри 2023-2024 by Author "Климченко Максим Сергійович"
Now showing 1 - 1 of 1
Results Per Page
Sort Options
Item Удосконалення технології напоїв на основі молочної сироватки(2023-12) Климченко Максим СергійовичНа основі виконаних досліджень удосконалено технологію напоїв на основі молочної сироватки, розроблено рецептури напоїв, встановлені закономірності вилучення екстрактивних речовин за різними методами впливу. доведена ефективність обробляння насіння маку та дині в субкритичному середовищі. Встановлено, що вміст сухих речовин при такому оброблянні збільшується в середньому в 2 рази, у тому числі вміст білків збільшується в 1,5 рази. Вязкість екстрактів з насіння збільшується в 1,3 рази порівнянно із традиційним екстрагуванням. Встановлено, що під час екстрагування насіння в установці з субкритичним середовищем рН екстрактів збільшується від 7,2 до 8,6 для насіння дині, від 6,4 до 7,5 для насіння маку. Дослідження доводять, що найкращі оцінки отримали рецептури із співвідношенням екстракт рослиного молока: сироватка:сік калини 1:5:2 для насіння з маку і 1:3:1 для насіння з дині.