181 «Харчові технології» - Бакалаври 2024-2025
Permanent URI for this collection
Browse
Browsing 181 «Харчові технології» - Бакалаври 2024-2025 by Subject "мікробіологічні дослідження"
Now showing 1 - 1 of 1
Results Per Page
Sort Options
Item Удосконалення технології м’яких сирів з використанням рослинної сировини(2025-05) Карина Решітько; Віктор ЮхноАНОТАЦІЯ Решітько Карина Олександрівна Удосконалення технології м’яких сирів з використанням рослинної сировини. Кваліфікаційна робота за освітньо-професійного програмою Харчові технології першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181 Харчові технології. Полтавський державний аграрний університет, м. Полтава, 2025 рік. Метою кваліфікаційної роботи було розробити та обґрунтувати рецептури мʼякого сиру з високою біологічною цінністю на основі поєднання молочної сировини з фітосировиною. Кваліфікаційна робота складається з пояснювальної записки на 58 сторінках, яка містить 60 джерел спеціальної, наукової та довідникової літератури в тому числі 7 англомовних, 14 таблиць та 15 рисунків. Проведено аналітичний огляд джерел наукової, довідникової літератури та періодичних видань, щодо щодо технології м’яких сирів на підприємствах малої потужності. Детально описані методики органолептичних, фізикохімічних та мікробіологічних досліджень сировини та м’яких сирів. Розкрито основні результати проведених досліджень, а саме дана характеристика рослинній сировині, зокрема борошну кукурудзяному та рисовому, а також сухофруктам (чорносливу та родзинкам), розроблена рецептура та технологія виготовлення сирного продукту на основі м’якого сиру та рослинної сировини, проведені дослідження якості та безпечності готового виготовленого продукту, зроблений аналіз основних результатів виконаних досліджень та економічної ефективності розробленого продукту. Доведено можливість використання гідратованого борошна кукурудзяного або рисового разом із сухофруктами (курагою та родзинками) у виробництві м’якого сирного як джерел біологічно-активних речовин, вітамінів, макро- та мікроелементів. Ключові слова: сир м’який Адигейський, борошно кукурудзяне, борошно рисове, курага, родзинки, продукт сирний із рослинною сировиною, органолептичні дослідження, фізико-хімічні дослідження, мікробіологічні дослідження.