181 «Харчові технології» - Бакалаври 2024-2025
Permanent URI for this collection
Browse
Recent Submissions
Item Удосконалення технології м’яких сирів з використанням рослинної сировини(2025-05) Карина Решітько; Віктор ЮхноАНОТАЦІЯ Решітько Карина Олександрівна Удосконалення технології м’яких сирів з використанням рослинної сировини. Кваліфікаційна робота за освітньо-професійного програмою Харчові технології першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181 Харчові технології. Полтавський державний аграрний університет, м. Полтава, 2025 рік. Метою кваліфікаційної роботи було розробити та обґрунтувати рецептури мʼякого сиру з високою біологічною цінністю на основі поєднання молочної сировини з фітосировиною. Кваліфікаційна робота складається з пояснювальної записки на 58 сторінках, яка містить 60 джерел спеціальної, наукової та довідникової літератури в тому числі 7 англомовних, 14 таблиць та 15 рисунків. Проведено аналітичний огляд джерел наукової, довідникової літератури та періодичних видань, щодо щодо технології м’яких сирів на підприємствах малої потужності. Детально описані методики органолептичних, фізикохімічних та мікробіологічних досліджень сировини та м’яких сирів. Розкрито основні результати проведених досліджень, а саме дана характеристика рослинній сировині, зокрема борошну кукурудзяному та рисовому, а також сухофруктам (чорносливу та родзинкам), розроблена рецептура та технологія виготовлення сирного продукту на основі м’якого сиру та рослинної сировини, проведені дослідження якості та безпечності готового виготовленого продукту, зроблений аналіз основних результатів виконаних досліджень та економічної ефективності розробленого продукту. Доведено можливість використання гідратованого борошна кукурудзяного або рисового разом із сухофруктами (курагою та родзинками) у виробництві м’якого сирного як джерел біологічно-активних речовин, вітамінів, макро- та мікроелементів. Ключові слова: сир м’який Адигейський, борошно кукурудзяне, борошно рисове, курага, родзинки, продукт сирний із рослинною сировиною, органолептичні дослідження, фізико-хімічні дослідження, мікробіологічні дослідження.Item Проєкт будівництва цеху з виробництва м’яких сирів потужністю 25 тонн переробки молока за зміну(2025-05) Литвиненко Марія; Юхно ВікторАНОТАЦІЯ Литвиненко Марія Володимирівна Проєкт будівництва цеху з виробництва м’яких сирів потужністю 25 тон переробки молока за зміну Кваліфікаційна робота за освітньо-професійною програмою Харчові технології спеціальності 181 Харчові технології. Полтавський державний аграрний університет, м. Полтава 2025 рік. Метою кваліфікаційної роботи є теоретичне обґрунтування доцільності проекту будівництва підприємства та підбір і розрахунок асортименту, сировини, допоміжних матеріалів, технологічного обладнання. Кваліфікаційна робота складається з 2 частин: пояснювальної записки та графічної частини. Пояснювальна частина складається із вступу, трьох розділів, списку використаних джерел, що містить 35 найменувань. Кількість сторінок пояснювальної записки - 90.Робота містить 38 таблиць та 4 рисунки. У пояснювальній частині на основі аналізу технічних рішень розроблено підбір та обґрунтування асортименту продукції, аналіз та підбір технологічних схем та обладнання, розрахунок сировини і готової продукції, робочої сили, а також виробничих площ цеху. Наведені інженерні розрахунки з витрат води, пари, електроенергії на технологічні потреби . Оскільки, основною метою удосконалення будь-якого виробничого процесу в різних галузях народного господарства є досягнення максимального виробничого ефекту, тобто збільшення якості готової продукції при мінімальних затратах праці, сировини та енергії. У розділі з проектно-будівельного рішення знаходиться опис генерального плану перелік приміщень та їх площі. У розділі «Управління якістю харчових продуктів з основами НАССР» описано організацію системи управління якістю продукції та заходи по підвищенню якості продукції. Ключові слова: сир м’який, технологічна схема, вершки, нормалізація, сироватка , норма витрат.Item Проект будівництва цеху з виробництва м’ясних копченостей потужністю 6,0 т/зміну.(2025-05) Віталій СЕМЕНЕНКО; Валентина НАЗАРЕНКОАНОТАЦІЯ Семененко Віталій Ігорович Проект будівництва цеху з виробництва м’ясних копченостей потужністю 6,0 т/зміну. Кваліфікаційна робота за освітньо-професійного програмою Харчові технології спеціальності 181 Харчові технології. Полтавський державний аграрний університет, м. Полтава, 2025 рік. Метою кваліфікаційної роботи є проект будівництва цеху з виробництва м’ясних копченостей потужністю 6,0 т/зміну. Кваліфікаційна робота складається з пояснювальної записки, що представлена на 64 сторінках та 4 аркушів графічної частини. В розділі «Технологічна частина» обґрунтована необхідність будівництва цеху з виробництва м’ясних копченостей, добова потужність, асортимент підібраної продукції; місце будівництва, шляхи постачання сировини, реалізації продукції; наведено розрахунок потреби населення даного регіону в копченостях. Обґрунтовано вибір технологічних схем виробництва м’ясних копченостей. Представлено розрахунки витрат сировини, матеріалів, технологічного обладнання, чисельності працюючих, виробничих площ, енерговитрат на виробництво. Описано організацію технохімічного контролю, контролю якості готової продукції, технологічні процеси виробництва, утилізацію відходів. Розділ «Проектно-будівельні рішення» містить обґрунтування генерального плану та цеху з виробництва м’ясних копченостей. В розділі «Управління якістю харчових продуктів з основами НАССР» визначено критичні контрольні точки (КТК) на етапах виробництва копченостей. На графічних листах представлені: генплан (арк.1); план цеху на позначці 0,000 (арк.2); поздовжні та поперечні розрізи 1-1, 2-2 (арк.3), апаратурно-технологічна схема виробництва копчено-варених копченостей (арк.4).Item Проект будівництва м’ясопереробного підприємства потужністю 6,5 т/зм. продуктів із свинини та напівфабрикатів.(2025-05) Олена ДЕРЕВЯНКО; Олена КАЛАШНИКАНОТАЦІЯ Деревянко Олена Олександрівна Проект будівництва м’ясопереробного підприємства потужністю 6,5 т/зм. продуктів із свинини та напівфабрикатів. Кваліфікаційна робота за освітньо-професійного програмою Харчові технології спеціальності 181 Харчові технології. Полтавський державний аграрний університет, м. Полтава, 2025 рік. Метою кваліфікаційної роботи є проект будівництва м’ясопереробного підприємства потужністю 6,5 т/зм. продуктів із свинини та напівфабрикатів. Кваліфікаційна робота складається з пояснювальної записки, що представлена на 70 сторінках та 4 аркушів графічної частини. В розділі «Технологічна частина» обґрунтована необхідність будівництва м’ясопереробного підприємства з виробництва продуктів із свинини та напівфабрикатів, добова потужність, асортимент підібраної продукції; місце будівництва, шляхи постачання сировини, реалізації продукції; наведено розрахунок потреби населення даного регіону у продукції. Обґрунтовано вибір технологічних схем виробництва продукції. Представлено розрахунки витрат сировини, матеріалів, обладнання, чисельності працюючих, виробничих площ, енерговитрат на виробництво. Описано організацію технохімічного контролю, контролю якості готової продукції, технологічні процеси виробництва, утилізацію відходів. Розділ «Проектно-будівельні рішення» містить обґрунтування генерального плану підприємства та планування відділень цеху. В розділі «Управління якістю харчових продуктів з основами НАССР» описано порядок запланованих заходів з врахуванням 12 етапів та 7 принципів НАССР під час впровадження СУБХП. На графічних листах представлені: генплан (арк.1); план цеху на позначці 0,000 (арк.2); поздовжні та поперечні розрізи 1–1, 2–2 (арк.3), апаратурно-технологічна схема виробництва продуктів із свинини (арк.4).Item Проект будівництва цеху з виробництва консервованих соків овочевих і маринадів потужністю 87 тоб/зм.(2025-05) Анна ДИЧКО; Алла КАЙНАШАНОТАЦІЯ Дичко Анна Ігорівна Проект будівництва цеху з виробництва консервованих соків овочевих і маринадів потужністю 87 тоб/зм. Кваліфікаційна робота за освітньо-професійного програмою Харчові технології спеціальності 181 Харчові технології. Полтавський державний аграрний університет, м. Полтава, 2025 рік. Метою кваліфікаційної роботи є проект будівництва цеху з виробництва консервованих соків овочевих і маринадів потужністю 87 тоб/зм. Кваліфікаційна робота складається з пояснювальної записки, що представлена на 90 сторінках та 4 аркушів графічної частини. В розділі «Технологічна частина» обґрунтована необхідність будівництва цеху з виробництва консервованих соків овочевих і маринадів, добова потужність, асортимент підібраної продукції; місце будівництва, шляхи постачання сировини, реалізації продукції; наведено розрахунок потреби населення даного регіону у консервах. Обґрунтовано вибір технологічних схем виробництва консервованих соків овочевих і маринадів. Представлено розрахунки витрат сировини, матеріалів, технологічного обладнання, чисельності працюючих, виробничих площ, енерговитрат на виробництво. Описано організацію технохімічного контролю, контролю якості готової продукції, технологічні процеси виробництва, утилізацію відходів. Розділ «Проектно-будівельні рішення» містить обґрунтування генерального плану та цеху з виробництва консервованих соків овочевих і маринадів. В розділі «Управління якістю харчових продуктів з основами НАССР» визначено критичні контрольні точки (КТК) на етапах виробництва маринованої сливи. На графічних листах представлені: генплан (арк.1); план цеху на позначці 0,000 (арк.2); поздовжні та поперечні розрізи 1 - 1, 2 – 2 (арк.3), апаратурно-технологічна схема виробництва консервів «Томати мариновані червоні (арк.4).Item Проект будівництва цеху овочевих консервів потужністю 40,0 тоб/зміну(2025) Бурда, А. А.Метою бакалаврської кваліфікаційної роботи є проект будівництва цеху овочевих консервів потужністю 40,0 тоб/зміну. Кваліфікаційна робота складається з пояснювальної записки на 84 сторінках, яка містить 40 літературних джерел і 4 додатків та 4 аркушів графічної частини. В розділі «Технологічна частина» обґрунтована необхідність будівництва консервного підприємства, асортимент продукції; здійснено аналіз та обґрунтування технологічних схем виробництва. Наведено розрахунки витрат сировини та допоміжних матеріалів, вимоги чинних нормативних документів до якісних показників овочевих консервів, здійснення технохімічного контролю консервів на всіх етапах виробництва, розрахунок потреб консервного цеху у енергетичних ресурсах. Розділ «Проектно-будівельні рішення» містить опис генерального плану перелік основних споруд та їх розташування у забудові; зонування ділянки, опис особливостей окремих зон та озеленення ділянки. В розділі «Управління якістю харчових продуктів з основами НАССР» описано організацію системи управління якістю продукції та заходи по підвищенню якості продукції. На графічних листах представлені: генплан (арк.1); план цеху на позначці 0,000 (арк.2); поздовжні та поперечні розрізи 1–1, 2–2 (арк.3), апаратурно–технологічна схема виробництва томатного соку (арк.4).Item Проект будівництва цеху з виробництва м’ясних консервів потужністю 12,3 туб/зм(2025) Темченко Л.ВМетою кваліфікаційної роботи є проект будівництва цеху з виробництва м’ясних консервів потужністю 12,3 туб/зм. Кваліфікаційна робота складається з пояснювальної записки на 73 сторінках, яка містить 37 літературних джерел і 1 додаток та 4 аркушів графічної частини. В розділі «Технологічна частина» обґрунтована необхідність будівництва консервного підприємства, асортимент продукції; здійснено аналіз та обґрунтування технологічних схем виробництва. Наведено розрахунки витрат сировини та допоміжних матеріалів, вимоги чинних нормативних документів до якісних показників м’ясних консервів, здійснення ветеринарного та технохімічного контролю консервів на всіх етапах виробництва, розрахунок потреб консервного цеху у енергетичних ресурсах. Розділ «Проектно-будівельні рішення» містить опис генерального плану перелік основних споруд та їх розташування у забудові; зонування ділянки, опис особливостей окремих зон та озеленення ділянки. В розділі «Управління якістю харчових продуктів з основами НАССР» описано організацію системи управління якістю продукції та заходи по підвищенню якості продукції. На графічних листах представлені: генплан (арк.1); план цеху на позначці 0,000 (арк.2); поздовжні та поперечні розрізи 1–1, 2–2 (арк.3), апаратурно–технологічна схема паштетних консервів (арк.4).Item Проект цеху з виробництва консервів з підвищеним вмістом цукру потужністю 20 тоб/зміну(2025) Пилипенко А.В.Метою кваліфікаційної роботи є проект будівництва консервного підприємства потужністю 20 туб за зміну консервів з підвищеним вмістом цукру. Кваліфікаційна робота складається з пояснювальної записки на 72 сторінках, яка містить 40 літературних джерел і 3 додатки та 4 аркушів графічної частини. В розділі «Технологічна частина» обґрунтована необхідність будівництва консервного підприємства, асортимент продукції; наведено розрахунки витрат сировини, розрахунки площ, підбір обладнання. Розділ «Проектно-будівельні рішення» містить опис генерального плану перелік приміщень та їх площі. В розділі «Управління якістю харчових продуктів з основами НАССР» описані контрольно-критичні точки виробництва консервів та заходи по підвищенню якості продукції. На графічних листах представлені: генплан (арк.1); план цеху на позначці 0,000 (арк.2); поздовжні та поперечні розрізи 1-1, 2-2 (арк.3), апаратурно-технологічна схема виробництва вишневого варення (арк.4).