181 «Харчові технології» - Бакалаври 2024-2025
Permanent URI for this collection
Browse
Browsing 181 «Харчові технології» - Бакалаври 2024-2025 by Subject "сир м’який"
Now showing 1 - 1 of 1
Results Per Page
Sort Options
Item Проєкт будівництва цеху з виробництва м’яких сирів потужністю 25 тонн переробки молока за зміну(2025-05) Литвиненко Марія; Юхно ВікторАНОТАЦІЯ Литвиненко Марія Володимирівна Проєкт будівництва цеху з виробництва м’яких сирів потужністю 25 тон переробки молока за зміну Кваліфікаційна робота за освітньо-професійною програмою Харчові технології спеціальності 181 Харчові технології. Полтавський державний аграрний університет, м. Полтава 2025 рік. Метою кваліфікаційної роботи є теоретичне обґрунтування доцільності проекту будівництва підприємства та підбір і розрахунок асортименту, сировини, допоміжних матеріалів, технологічного обладнання. Кваліфікаційна робота складається з 2 частин: пояснювальної записки та графічної частини. Пояснювальна частина складається із вступу, трьох розділів, списку використаних джерел, що містить 35 найменувань. Кількість сторінок пояснювальної записки - 90.Робота містить 38 таблиць та 4 рисунки. У пояснювальній частині на основі аналізу технічних рішень розроблено підбір та обґрунтування асортименту продукції, аналіз та підбір технологічних схем та обладнання, розрахунок сировини і готової продукції, робочої сили, а також виробничих площ цеху. Наведені інженерні розрахунки з витрат води, пари, електроенергії на технологічні потреби . Оскільки, основною метою удосконалення будь-якого виробничого процесу в різних галузях народного господарства є досягнення максимального виробничого ефекту, тобто збільшення якості готової продукції при мінімальних затратах праці, сировини та енергії. У розділі з проектно-будівельного рішення знаходиться опис генерального плану перелік приміщень та їх площі. У розділі «Управління якістю харчових продуктів з основами НАССР» описано організацію системи управління якістю продукції та заходи по підвищенню якості продукції. Ключові слова: сир м’який, технологічна схема, вершки, нормалізація, сироватка , норма витрат.