Кафедра біології продуктивності тварин ім. академіка О.В. Квасницького
Permanent URI for this community
Browse
Browsing Кафедра біології продуктивності тварин ім. академіка О.В. Квасницького by Subject "Echinacea purpurea"
Now showing 1 - 1 of 1
Results Per Page
Sort Options
Item Використання Echinacea Purpurea у технології молочних продуктів(ПДАУ, Полтава, 2023-05-17) Кузьменко, Лариса МихайлівнаВ умовах сьогодення, коли у складних екологічних умовах на людину впливають несприятливі чинники зовнішнього середовища, питання захисту населення є актуальним питанням. Нівелювати цей вплив можна шляхом покращення структури харчування населення та оптимізації якості, біологічної цінності і смакових характеристик продуктів. При цьому забезпечити організм людини дефіцитними інгредієнтами, підвищити його неспецифічну резистентність до дії несприятливих факторів зовнішнього середовища, сучасна харчова промисловість пов'язує із створенням і виробництвом нових продуктів лікувально-профілактичного призначення. В основу розробки цих продуктів покладено збагачення їх біологічно активними речовинами вітамінами, мінеральними і імунними речовинами, як правило, природнього походження.