Publication: Сучасні тенденції використання біогумусу як регулятора росту рослин
Loading...
Date
2024-09-30
Authors
Піщаленко, Марина Анатоліївна
Кириченко, К. Є.
Майборода, М. С.
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Полтавський державний аграрний університет
Abstract
Овочі - один із найважливіших та незамінних продуктів харчування. Їх називають джерелом здоров'я за високі харчові, смакові, дієтичні та цілющі властивості. Вони забезпечують організм людини корисними поживними речовинами. За численними науковими даними багатьох науково дослідних установ, середня річна норма споживання овочів становить 146 кг хоча на сьогодні в середньому на людину припадає лише 70 кг на рік [1]. Виробництво овочів необхідно збільшувати, проте сьогодні відбувається його спад. Іде розпад великих спеціалізованих господарств, у 3 рази скорочено площі, а врожайність овочів в країні знизилася вдвічі.
Description
Keywords
Біогумус, ріст рослин, регулятор росту рослин
Citation
Піщаленко М. А., Кириченко К. Є., Майборода М. С. Сучасні тенденції використання біогумусу як регулятора росту рослин. Урожайність та якість продукції рослинництва за сучасних технологій вирощування, присвячена пам’яті професора Г. П. Жемели : матеріали міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 30 верес. 2024 р.). Полтава : ПДАУ, 2024. С. 162–163.