Publication: Удосконалення технології крекерів з використанням цільнозернового кукурудзяного борошна
| dc.contributor.author | Болошенко Євген | |
| dc.contributor.author | Шелудько Вікторія | |
| dc.date.issued | 2025-08 | |
| dc.description.abstract | АНОТАЦІЯ Болошенко Євген Володимирович. Удосконалення технології крекерів з використанням цільнозернового кукурудзяного борошна. Кваліфікаційна робота за освітньо-професійною програмою Харчові технології спеціальності 181 Харчові технології. Полтавський державний аграрний університет, м. Полтава, 2024 рік. Кваліфікаційна робота складається з пояснювальної записки на 63 с., що містить 14 рисунків, 7 таблиць, 64 літературних джерел. Мета кваліфікаційної роботи полягає в удосконаленні технології крекерів з використанням рослинної сировини підвищеної харчової цінності. Об’єкт дослідження - технологія крекерів. Методи дослідження – фізико-хімічні, структурно-механічні, мікробіологічні, органолептичні, статистичний аналіз. Пояснювальна записка містить огляд літературних джерел, опис методик, результати проведених досліджень. Визначено показники якості вхідної сировини, встановлено, що якість вхідної сировини відповідає вимогам стандартів. Досліджено показники якості тіста і готових виробів використанням борошна цільнозернового кукурудзяного. Визначено показники якості готових виробів протягом зберігання. Встановлено, що зразки із добавками зберегли гарні показники якості, значення яких залишилось в межах діючих стандартів. За результатами досліджень удосконалено технологію крекерів підвищеної харчової цінності за рахунок використання добавки підвищеної харчової цінності, розроблено рецептуру виробів з оптимальною кількістю добавки, досліджено показники якості виробів. Ключові слова: крекери, цільнозернове кукурудзяне борошно, борошняні кондитерські вироби. | |
| dc.identifier.uri | https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19891 | |
| dc.language.iso | uk | |
| dc.subject | крекери | |
| dc.subject | цільнозернове кукурудзяне борошно | |
| dc.subject | борошняні кондитерські вироби | |
| dc.title | Удосконалення технології крекерів з використанням цільнозернового кукурудзяного борошна | |
| dc.type | Other | |
| dspace.entity.type | Publication |