Publication:
Удосконалення технології крекерів з використанням цільнозернового кукурудзяного борошна

dc.contributor.authorБолошенко Євген
dc.contributor.authorШелудько Вікторія
dc.date.issued2025-08
dc.description.abstractАНОТАЦІЯ Болошенко Євген Володимирович. Удосконалення технології крекерів з використанням цільнозернового кукурудзяного борошна. Кваліфікаційна робота за освітньо-професійною програмою Харчові технології спеціальності 181 Харчові технології. Полтавський державний аграрний університет, м. Полтава, 2024 рік. Кваліфікаційна робота складається з пояснювальної записки на 63 с., що містить 14 рисунків, 7 таблиць, 64 літературних джерел. Мета кваліфікаційної роботи полягає в удосконаленні технології крекерів з використанням рослинної сировини підвищеної харчової цінності. Об’єкт дослідження - технологія крекерів. Методи дослідження – фізико-хімічні, структурно-механічні, мікробіологічні, органолептичні, статистичний аналіз. Пояснювальна записка містить огляд літературних джерел, опис методик, результати проведених досліджень. Визначено показники якості вхідної сировини, встановлено, що якість вхідної сировини відповідає вимогам стандартів. Досліджено показники якості тіста і готових виробів використанням борошна цільнозернового кукурудзяного. Визначено показники якості готових виробів протягом зберігання. Встановлено, що зразки із добавками зберегли гарні показники якості, значення яких залишилось в межах діючих стандартів. За результатами досліджень удосконалено технологію крекерів підвищеної харчової цінності за рахунок використання добавки підвищеної харчової цінності, розроблено рецептуру виробів з оптимальною кількістю добавки, досліджено показники якості виробів. Ключові слова: крекери, цільнозернове кукурудзяне борошно, борошняні кондитерські вироби.
dc.identifier.urihttps://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19891
dc.language.isouk
dc.subjectкрекери
dc.subjectцільнозернове кукурудзяне борошно
dc.subjectборошняні кондитерські вироби
dc.titleУдосконалення технології крекерів з використанням цільнозернового кукурудзяного борошна
dc.typeOther
dspace.entity.typePublication
Files
Original bundle
Now showing 1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
Name:
Болошенко (магістр)_Freeze.pdf
Size:
9.33 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
License bundle
Now showing 1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
Name:
license.txt
Size:
17.09 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: