Publication: Сучасні технології зберігання зерна: зовнішні методи та тенденції
dc.contributor.author | Бараболя, Ольга Валеріївна | |
dc.date.accessioned | 2025-05-30T07:11:42Z | |
dc.date.available | 2025-05-30T07:11:42Z | |
dc.date.issued | 2025 | |
dc.description.abstract | Уявіть собі зерно як живий організм, адже в його структурі постійно протікають різноманітні біологічні та хімічні реакції. Під час зберігання зерно продовжує «дихати», втрачаючи масу через процеси розщеплення цукрів та інших органічних речовин. Цей процес значною мірою залежить від змін температури та вологості у масі зерна. Саме тому критично важливо постійно контролювати ці два параметри, оскільки вони безпосередньо впливають як на якість, так і на обсяг збереженого врожаю [1]. | |
dc.identifier.citation | Бараболя О. В. Сучасні технології зберігання зерна: зовнішні методи та тенденції. Хімія, біотехнологія, екологія та освіта : зб. матеріалів ІХ міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 15-16 трав. 2025 р.). Полтава, 2025. С. 294–300. | |
dc.identifier.uri | https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/18970 | |
dc.language.iso | uk | |
dc.subject | Зерно | |
dc.subject | зберігання | |
dc.subject | технологія | |
dc.subject | зовнішні методи | |
dc.title | Сучасні технології зберігання зерна: зовнішні методи та тенденції | |
dc.type | Thesis | |
dspace.entity.type | Publication |