Publication:
Удосконалення технології печива з використанням нутового борошна тонкого помолу.

Loading...
Thumbnail Image
Date
2024-08
Authors
Кір'ян Роман
Шелудько Вікторія
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Research Projects
Organizational Units
Journal Issue
Abstract
АНОТАЦІЯ Кір'ян Роман Миколайович. Удосконалення технології печива з використанням нутового борошна тонкого помелу. Кваліфікаційна робота за освітньо-професійною програмою Харчові технології спеціальності 181 Харчові технології. Полтавський державний аграрний університет, м. Полтава, 2024 рік. Кваліфікаційна робота складається з пояснювальної записки на 63 с., що містить 14 рисунків, 7 таблиць, 67 літературних джерел. Мета кваліфікаційної роботи полягає в удосконаленні технології затяжного печива з використанням нутового борошна тонкого помелу. Об’єкт дослідження - технологія затяжного печива. Методи дослідження – фізико-хімічні, структурно-механічні, мікробіологічні, органолептичні, статистичний аналіз. Пояснювальна записка містить огляд літературних джерел, опис методик, результати проведених досліджень. Визначено показники якості вхідної сировини, встановлено, що якість вхідної сировини відповідає вимогам стандартів. Досліджено показники якості тіста і готових виробів використанням нутового борошна тонкого помелу. Визначено показники якості готових виробів протягом зберігання. Встановлено, що зразки з добавкою зберегли гарні показники якості, значення яких залишилось в межах діючих стандартів. За результатами досліджень удосконалено технологію затяжного печива за рахунок використання нутового борошна тонкого помелу, розроблено рецептуру виробів з оптимальною кількістю добавки, досліджено показники якості виробів. Ключові слова: затяжне печиво, нутове борошно, борошняні кондитерські вироби.
Description
Keywords
затяжне печиво, нутове борошно, борошняні кондитерські вироби
Citation