Publication: Соя звичайна – овочевий напрям використання
dc.contributor.author | Білявська, Людмила Григорівна | |
dc.contributor.author | Діянова, Анна Олександрівна | |
dc.contributor.author | Білявський, Юрій Вікторович | |
dc.date.accessioned | 2025-05-30T08:08:53Z | |
dc.date.available | 2025-05-30T08:08:53Z | |
dc.date.issued | 2025-04-25 | |
dc.description.abstract | Сою культурну вирощують у 91 країні, на пло щі близько 120 млн. га. Це 2/3 світових білкових добавок та 1/3 світової рослинної олії. Для забез печення продовольчої незалежності і надійної безпеки населення України, соя культурна – має значний попит й актуальність. Насіння сої куль турної (Glycine max (L.) Merrill) має високу хар чову цінність (містить 30–45% білка, 13–26 жиру та 20–32% вуглеводів). | |
dc.identifier.citation | Білявська Л. Г., Діянова А. О., Білявський Ю. В. Соя звичайна – овочевий напрям використання. Селекція, генетика, сортовипробування та агротехнології культурних рослин: виклики та перспективи : матеріали ХІІІ міжнар. наук.-практ. конф. молодих вчених і спеціалістів (с. Центральне, 25 квіт. 2025 р.). Центральне, 2025. С. 16–17. | |
dc.identifier.uri | https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/18976 | |
dc.language.iso | uk | |
dc.subject | Сорт | |
dc.subject | соя | |
dc.subject | нові перспективні лінії | |
dc.subject | овочевий напрям використання | |
dc.subject | кількісні показники | |
dc.subject | врожайність | |
dc.subject | вимоги та особливості | |
dc.title | Соя звичайна – овочевий напрям використання | |
dc.type | Thesis | |
dspace.entity.type | Publication |