Publication: Якість хліба в залежності від якості борошна
| dc.contributor.author | Бараболя, Ольга Валеріївна | |
| dc.date.issued | 2024-09-17 | |
| dc.description.abstract | Хліб на землі існує вже тисячі років. Це є одним з найдавніших та корисних відкриттів людства[1]. Археологічні дослідження показують, що людина почала вживати зерна злакових культур ще за часів «мезоліту», а це на хвилиночку 15 тисяч років тому. З тих далеких часів і бере початок історія хліба. А приблизно 6-8 тисяч років тому людство навчилось подрібнювати злаки, спочатку це були каші, а пізніше на розпеченому вогнищем камінні пекли прісні коржі. Тому археологи вважають що це і було пращуром сучасного хліба. Пройшло ще декілька тисячоліть і люди навчились готувати хліб із збродженого тіста[2]. | |
| dc.identifier.citation | Бараболя О. В. Якість хліба в залежності від якості борошна. Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві : матеріали VIII міжнар. наук.-практ. конф. (м. Київ, 17 верес. 2024 р.). Київ : НУХТ, 2024. С. 41–43. | |
| dc.identifier.issn | 978-966-612-337-7 | |
| dc.identifier.uri | https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/17524 | |
| dc.language.iso | uk | |
| dc.subject | Хліб | |
| dc.subject | борошно | |
| dc.subject | хлібобулочні вироби | |
| dc.subject | аналіз | |
| dc.subject | якість | |
| dc.title | Якість хліба в залежності від якості борошна | |
| dc.type | Thesis | |
| dspace.entity.type | Publication |