Методичні рекомендації для виконання практичних робіт з дисципліни «Методологія і організація науково-педагогічних досліджень» для здобувачів спеціальності 015 Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)

Loading...
Thumbnail Image
Date
2023
Authors
Оніпко, Валентина Володимирівна
Антонець, Анатолій Вікторович
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
ПДАУ
Abstract
У системі підготовки здобувачів вищої освіти за освітньо-професійною програмою Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології), спеціальності 015 Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології), освітнього ступеня магістр Методологія і організація науково-педагогічних досліджень посідає особливе місце, тому що володіння методологією, методикою науковопедагогічної роботи, навичками її оптимальної організації є обов’язковою складовою професіоналізму майбутнього викладача професійної освіти як дослідника. У зв’язку із зростанням вимог до професійної підготовки майбутніх фахівців у галузі Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології, особлива увага приділяється формуванню навичок дослідження і творчої роботи у магістрів професійної освіти. Виконання завдань, що поставлені суспільством перед науковими й наукововиробничими установами, можливо тільки шляхом озброєння молодих фахівців новітніми знаннями в царині науково-педагогічних досліджень. Отже, введення до навчальних планів дисципліни «Методологія і організація науковопедагогічних досліджень» є своєчасним і актуальним. Означена дисципліна покликана реалізувати наступні завдання: допомогти майбутнім фахівцям оволодіти методологією наукової творчості, визначати напрямки наукових пошуків, використовувати для досягнення цієї мети необхідний методологічний та методичний інструментарій, складати й оформляти науково-довідковий апарат дослідження, сформувати у здобувачів вміння працювати з джерелами інформації, літературою, навчитися оформляти її результати у вигляді магістерської кваліфікаційної роботи. Втілення наукової методології в дослідження сучасних освітніх процесів дозволить майбутнім фахівцям навчитися оцінювати тенденції розвитку суспільства, культури, прогнозувати події та реалізувати інноваційні тенденції розвитку професійної освіти тощо.
Description
Keywords
Citation
Оніпко В.В., Антонець А.В. Методичні рекомендації для виконання практичних робіт з дисципліни «Методологія і організація науково-педагогічних досліджень» для здобувачів спеціальності 015 Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології. Полтава, 2023. 176 с.