Патенти на корисну модель_2022
Permanent URI for this collection
Browse
Browsing Патенти на корисну модель_2022 by Author "Березницький, Віктор Іванович"
Now showing 1 - 6 of 6
Results Per Page
Sort Options
Item Плоскоріжучий робочий орган(Український інститут інтелектуальної власності, 2022-03-02) Канівець, Олександр Васильович; Падалка, Вячеслав Вікторович; Галич, Олександр Анатолійович; Бурлака, Олексій Анатолійович; Ляшенко, Сергій Васильович; Негребецький, Ігор Станіславович; Канівець, Ірина Михайлівна; Шульга, Людмила Володимирівна; Горда, Тетяна Михайлівна; Березницький, Віктор Іванович; Березницький, Євгеній Вікторович; Прасолов, Євген Якович1. Плоскоріжучий робочий орган, що містить стійку і двосторонню лапу, кінці крил якої розташовані під кутом, більшим кута розкриття її носової частини щодо напрямку руху, який відрізняється тим, що додатково прикріплений патрубок подачі рідких та твердих органічних і мінеральних добрив і лапа виконана у вигляді криволінійної поверхні переносу ґрунту, має по ширині захоплення змінний гострий кут розкриття крил та здійснює коливальні рухи від механізму приводу з оптимальними амплітудою і частотою в горизонтальній площині щодо вертикальної осі, перпендикулярної напрямку руху. 2. Плоскоріжучий робочий орган за п. 1, який відрізняється тим, що криволінійна поверхня перенесення лапи виконана у вигляді циліндричних поверхонь, отриманих увігнутою кривою в передній частині, по прямій - в центральній частині і опуклою кривою - в тильній частині та кінці крил лапи розташовані під гострим кутом до напрямку руху, який в 2…2,5 разу більше кута розкриття носової частини, ширина захвату носка лапи в 2…2,5 разу менше ширини захоплення лапи, а ширина носової частини передньої ріжучої кромки складає десяту частину.Item Попереджувальний пристрій в обертових механізмах(Український інститут інтелектуальної власності, 2022-03-02) Кузьменко, Лариса Михайлівна; Слинько, Віктор Григорович; Березницький, Віктор Іванович; Шаферівський, Богдан Сергійович; Піщаленко, Марина Анатоліївна; Канівець, Ірина Михайлівна; Горда, Тетяна Михайлівна; Коваленко, Нінель Павлівна; Шерстюк, Олена Леонідівна; Негребецький, Ігор Станіславович; Канівець, Олександр Васильович; Плита, Марина Олександрівна; Чайка, Юлія Юріївна; Прасолов, Євген Якович1. Попереджувальний пристрій в обертових механізмах, що містить зірочку, муфту, втулку, пружину, клин, який відрізняється тим, що зірочка з’єднана зі шківом "фінішними" напрямними, які з'єднані штифтами зі "стартовими" напрямними та зі ступицею, затиснутою фрикційними накладками, з яких верхню фрикційну накладку притискають до ступиці фланцем та спеціальними шайбами, притисненими пружинами, зв'язаними із верхніми спеціальними шайбами, переміщення яких обмежують гайками, закріпленими на болтах і з'єднаними із зірочкою та шківом, і фланець має отвори круглого перерізу із вмонтованими в нього пробками, контактуючими із пружинами, закріпленими додатковими штифтами. 2. Попереджувальний пристрій за п. 1, який відрізняється тим, що на торцях болтів прикріплені металеві п'ятки, а їх переміщення фіксують сенсором, під час заклинювання вала виникають гранично допустимі напруги та компенсують тертям між нижньою, верхньою фрикційними накладками, ступицею, шківом та фланцем, а оберти вала зменшують і фіксують сенсором, який зв'язаний із електричним реле, що передає напругу на один кінець електричної котушки і замикає пару контактів між собою та включає електричне коло з електролампою чи світлодіодом і звуковим сигналізатором.Item Спосіб виробництва сардельок(Український інститут інтелектуальної власності, 2022-08-10) Кузьменко, Лариса Михайлівна; Галич, Олександр Анатолійович; Михайлютенко, Світлана Миколаївна; Сьомич, Микола Іванович; Кодак, Тетяна Степанівна; Кравченко, Оксана Іванівна; Діжевський, Артем Анатолійович; Слинько, Віктор Григорович; Березницький, Віктор Іванович; Бойко, Володимир Сергійович; Прасолов, Євген ЯковичСпосіб виробництва сардельок, що включає приймання м'ясної сировини, підготовку добавок, прянощів та оболонок, приготування фаршу, наповнення оболонок, термічну обробку, який відрізняється тим, що приймають туші, півтуші, четвертини, відруби, блоки із знежилованого м'яса, субпродукти в охолодженому і замороженому стані і м'ясну сировину піддають додатковому зачищенню від забруднення, залишків щетини, діафрагми та промивають холодною водою при 18...20 °С, далі направляють на обвалювання і жилування при 0,5...3,5 °С у товщі м'язів, прянощі подрібнюють, просіюють через сита і масова частка домішок (не більше 0,25…0,3 мм у найбільшому лінійному вимірі не перевищує) 0,001…0,0009 %, для рівномірного розподілу в об'ємі фаршу прянощів їх зважують за рецептурою і змішують з цукром (глюкозою), сіль кухонну просіюють через сито з магнітним вловлювачем і подають разом з розчином нітриту натрію, фарш готують в кутері, для цього сало нарізають на смуги довжиною 2 0 …3 0 см, шириною 4…7 см, направляють в кутер за 3,5…4,5 с до закінчення приготування і додають воду 20..25 % від маси сировини, наповнюють оболонки фаршем шприцами через цівки діаметром 2,0..3,5 мм з глибиною вакууму 0,75.0,8*104 Па, сардельки відокремлюють одна від одної перев'язуванням тонким шпагатом і направляють на термічну обробку: підсушування при 40...55 °С з поступовим підвищенням до 60...75 °С при вологості 30…47 %, обсмажування проводять при 80…105 °С протягом 2,9...5,2 хв до почервоніння поверхні батончиків та досягнення у товщі 50…60 °С, варять з циркулюючим вологим повітрям при 75…85 °С протягом 10...45 хв і припиняють варіння при 68...72 °С у товщі батончика, охолодження проводять під душем холодною водою при 10...15 °С протягом 5...10 хв в камерах остигання при 0,1...8 °С і відносній вологості повітря 85…95 %.Item Спосіб меліорації солонцюватих ґрунтів(Український інститут інтелектуальної власності, 2022-08-03) Махмудов, Ханлар Зейналович; Михайлова, Олена Сергіївна; Калашник, Олена Володимирівна; Галич, Олександр Анатолійович; Мороз, Світлана Едуардівна; Волкова, Неля Василівна; Таран-Лала, Олена Миколаївна; Ващенко, Валерія Вадимівна; Сьомич, Микола Іванович; Березницький, Віктор Іванович; Березницький, Євгеній Вікторович; Прасолов, Євген ЯковичСпосіб меліорації солонцюватих ґрунтів шляхом внесення діоксиду вуглецю, який відрізняється тим, що меліорант вносять восени під оранку на глибину 23-28 см та як джерело діоксиду вуглецю використовують вуглецевоамонійні солі у вигляді водного розчину концентрацією 250-650 мг/л діючої речовини по азоту в дозі 1,0-3,0 тис. м3/га або в кристалічному вигляді в дозі 120-160 кг/га.Item Спосіб поліпшення відтворної здатності кнурів-плідників(Український інститут інтелектуальної власності, 2022-07-06) Сябро, Альона Сергіївна; Шостя, Анатолій Михайлович; Усенко, Світлана Олексіївна; Ковальчук, Ірина Іванівна; Усенко, Олег Олександрович; Поліщук, Анатолій Анатолійович; Кузьменко, Лариса Михайлівна; Чухліб, Євгеній Володимирович; Березницький, Віктор ІвановичСпосіб поліпшення відтворної здатності кнурів-плідників, який відрізняється тим, що відбирають 6 кнурівплідників великої білої породи, віком 20...26 місяці, живою масою 250...350 кг, та сформовують з них дві групи тварин, по три голови в кожній (контрольна і дослідна), яких утримують в індивідуальних станках площею 6 .8 м2 та згодовують їм 3 .4 кг комбікорму власного виробництва з добавкою гомогенату трутневих личинок в кількості 0,5 г/голову на добу в комплексі з цитратом міді в кількості 3 .7 % понад норму протягом 3 0 .6 0 діб, з подальшим визначенням якості спермопродукції за масою еякуляту 190.320 г, концентрацією 150.250 млн/мл, рухливістю 80 .9 0 % і виживаністю сперматозоїдів 60 .7 5 % та інтенсивності процесів пероксидації у спермі за активністю ензимних антиоксидантів супероксиддисмутази 0,280.0,430 у.о./мл і каталази 13,0.22,0 хв./л, концентрацією дієнових кон'югантів 1,5...2,5 мкмоль/л і тіобарбітурово активних сполук 20,0.32,0 мкмоль/л.Item Спосіб приготування настою для соусів до м'яса(Український інститут інтелектуальної власності, 2022-03-02) Кузьменко, Лариса Михайлівна; Слинько, Віктор Григорович; Березницький, Віктор Іванович; Шаферівський, Богдан Сергійович; Піщаленко, Марина Анатоліївна; Коваленко, Нінель Павлівна; Литвин, Олександр Юрійович; Фастівець, Анна Віталіївна; Юхно, Віктор Миколайович; Шерстюк, Олена Леонідівна; Безкровний, Олександр Валентинович; Сакун, Ірина Сергіївна; Троян, Дмитро Романович; Прасолов, Євген ЯковичСпосіб приготування настою для соусів до м'яса із пряно-ароматичних рослин включає доставку, підготовку, сортування, промивку, сушіння, обробку сировини етиловим спиртом. Використовують свіжу квітучу зелень протягом 21…25 год. з моменту збирання, проводять 1,5…4,5 хв. сортування, замочування зелені на 33…47 хв. і дво-, триразове миття проточною водою з душовим ополіскуванням шару зелені товщиною 1,4…4,7 см, видаленням поверхневої води 2,3…3,7 хв. обробкою зелені на трясучці, здрібненням на розмір 0,22…2,55 мм і сушіння сировини повітрям до відносної вологості 4,0…9,0 % при 63…33 °C, з швидкістю подачі зелені 0,35…0,22 м/хв. і з витратою 24000…31000 м3 /год. повітря протягом 3,3…4,7 год. з наступною подвійною обробкою водно-спиртовим розчином при 18…25 °C з дво-, триразовим перемішуванням тривалістю 14…22 хв. в екстракторі з тривалістю процесу настоювання 3,3…4,7 доби після першої обробки і 3,1…4,7 доби після другої обробки та зливанням в ємність готового продукту - настою, через фільтр-пастку протягом 2,3…4,3 год., другої - протягом 3,1…4,7 год., з наступним змішуванням, фільтруванням і завантаженням в ємності для зберігання або для приготування купажного сиропу. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що використовуються вихідні продукти із шавлії мускатної, монарди лимонної та кіндзи, базиліку звичайного, чаберу садового та лофанту анісового і водно-спиртового розчину 1:35; 1:55; 1:85, а подвійну обробку сировини виконують водно-спиртовим розчином з об'ємною часткою спирту 63…72 % при першій обробці та об'ємною часткою спирту 33…42 % при другій обробці, а також проводять перевірку готового настою на присутність токсичних елементів, миш'яку та важких металів експресметодом.