204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва"
Permanent URI for this collection
Browse
Browsing 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" by Author "Діденко, Олексій Ігорович"
Now showing 1 - 1 of 1
Results Per Page
Sort Options
Item Підвищення продуктивності бджолиних сімей за рахунок технології годівлі у зимовий період в умовах ФОП М.І. Шкляр с. Удовиченки Зінківського району Полтавської області(ПДАА, 2018-12) Діденко, Олексій ІгоровичРЕФЕРАТ тема: Підвищення продуктивності бджолиних сімей за рахунок технології годівлі у зимовий період в умовах ФОП М.І. Шкляр с. Удовиченки Зінківського району Полтавської області Магістерська дипломна робота: 100 стор., 19 рис., 15 табл., 2 схеми, 2 графіка, 52 літературних джерела, представлена презентація. Методи дослідження – математичні, економічні. Використання математичних та економічних обробок даних отриманих під час проведення досліду дало змогу оцінити взаємозв’язок між бджолиними сім'ями, що утримувалися у приміщеннях та надворі у зимовий період та вивчення впливу якості кормів на зимівлю бджіл і подальшу їх продуктивність. Метою роботи є вивчення підвищення продуктивності бджолиних сімей за рахунок технології годівлі у зимовий період та вивчення впливу якості кормів на зимівлю бджіл і подальшу їх продуктивність. Період зимового спокою і результати зимівлі мають дуже важливе значення в житті бджолиної сім’ї. В кінці літа, після інтенсивного медозбору, бджолина сім’я готується до зимівлі – оновлюється її склад, змінюється стан і поведінка [1, С.112]. Цей період не менш важливий, ніж період медозбору, а тому пасічники мусять проводити всі заходи, які спрямовані на своєчасну і якісну підготовку бджіл до зими. В цьому плані важливим є те, чи задовольняють бджолину сім’ю кормові запаси, їх якість і кількість, коли вони формуються і з чого [2, С.54].