204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва"
Permanent URI for this collection
Browse
Browsing 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" by Issue Date
Now showing 1 - 20 of 57
Results Per Page
Sort Options
Item ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ МОЦІОНУ КНУРІВ ПЛІДНИКІВ(2017-04) Сухопар, Інна Валентинівна; Ульянко, Сергій ОлексійовичItem Оптимізація технології сирокопченої ковбаси Брауншвейгська в/г в умовах ТОВ «Фірма «Заря»(Полтавська державна аграрна академія, 2018) Трофименко О.ВItem Розроблення технології солоної сиркової пасти зі смако-ароматичними добавками(Полтавська державна аграрна академія, 2018) Кущинська, Богумила ВалеріївнаРозроблено технологічну схему виробництва та рецептури солоних сиркових паст з смако-ароматичними добавками. Виконано підбір апаратурно–технологічної лінії виробництва солоної сиркової пасти.Item Використання стартових культур мікроорганізмів у технології сирокопчених ковба(2018) Яценко, Ірина ОлександрівнаItem Дослідження залежності термінів придатності питного молока від різних видів пакування(Полтавська державна аграрна академія, 2018) Михайлик, Анна ВолодимирівнаУ результаті виконаних досліджень та аналізу результатів, БГКП не було виявлено у жодному зразку, ЗМЧ незначно перевищувала норму не більш ніж у 20% зразків після закінчення термінів придатності. Прослідковано залежність якості готового продукту протягом терміну придатності (у день виготовлення) та після його закінчення (ч-з 48 годин). Висунуто припущення про можливість подовження терміну придатності до вживання на 2 доби для окремих видів молока питного.Item РОЗРОБЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ВАРЕНИХ КОВБАС ТРИВАЛОГО ТЕРМІНУ ЗБЕРІГАННЯ, ВИРОБЛЕНИХ З ВИКОРИСТАННЯМ ВИСОКОГО ТИСКУ(Полтавська державна аграрна академія, 2018) Братков, Євген ОлександровичРозроблено технологію варених ковбас тривалого терміну зберігання, вироблених з використанням високого тиску. Доведено, що обробка готової вареної ковбаси високим тиском з параметрами процесу: тиск 700 МПа, тривалість обробки - 10 хв і температура процесу - 40С дозволяє збільшити термін її зберігання з 2 до 10 діб. Розроблено технологію варених ковбас, при якому етап варіння ковбаси замінений обробкою високим тиском з параметрами процесу: тиск - 850 МПа, температура - 200С, тривалість обробки - 55 хвилин. Встановлено, що обробка вареної ковбаси в процесі її виробництва ВТ дозволяє усунути такий дефект як бульйонно-жировий набряк.Item Оптимізація рецептури вареної ковбаси «Лікарська» в умовах ФОП «Венгровський В.В.»(2018) Литвиненко, Валерія СергіївнаItem Оптимізація виробництва молока в умовах «Промінь - Лан» Глобинського району Полтавської області»(2018) НІМЧЕНКО, Вадим ОлексанровичВ результаті виконаної роботи було встановлено, що у структурі раціонів великої рогатої худоби найбільша питома вага припадає на кукурудзяний силос і сінаж із трав. Однак саме при заготівлі саме цих кормів спостерігається найбільші втрати поживних речовин. Перехід в господарстві на сучасні енерго та ресурсозаощаджуючі технології заготівлі силосу і сінажу, які б забезпечили одержання кормів високої якості й продуктивної дії, при мінімальних втратах основних поживних речовин, є нагальною потребою, бо лише за цією умовою можливе ефективне ведення тваринництва. Рівень рентабельності оптимізоваї технології виробництва молока складає – 33,4 %Item Оптимізація технології виробництва йогуртів в умовах ТОВ «ОРЖИЦЬКИЙ МОЛОКОЗАВОД»(Полтавська державна аграрна академія, 2018) Михатіло, Владислав ВалерійовичЗа результатами органолептичних та фізико-хімічних досліджень доведено доцільність використання вище зазначених добавок в рецептурному складі йогуртів. Дослідним шляхом встановлено оптимальну кількість наповнювачів і стевії. Експериментально доведено доцільність розробки нових рецептур йогурту, так як це дозволить розширити асортимент продукції і ринок йогуртів профілактичного спрямування.Item Оцінка господарськи корисних ознак великої рогатої худоби за сучасних технологій виробництва молока та яловичини(2018) Мотрусенко, Богдан ВячеславовичВстановлено, що в умовах даного господарства виробництво продукції тваринництва здійснюють за використання великої рогатої худоби молочних і м’ясних порід, а також помісного молодняка. Дослідженнями встановлено, що корови української червоно-рябої молочної породи за основними показниками продуктивності, крім віку першого осіменіння та отелення, переважали помісних корів, тому при виробництві молока краще використовувати чистопородних корів спеціалізованої молочної породи. Яловичину краще отримувати від помісних тварин походження 50% українська червоно-ряба 50% абердин-ангус та чистопородних тварин абердин-ангуської породи.Item Технологія свіжого м’якого сиру тривалого терміну зберігання, виробленого з використанням високого тиску(Полтавська державна аграрна академія, 2018) Богомол, Анатолій ДмитровичРозроблено технологію свіжого м’якого сиру тривалого терміну зберігання, виробленого з використанням високого тиску. Доведено, що використання високого тиску при виробництві свіжого м’якого сиру дозволяє забезпечити його мікробіологічну безпеку на протязі до 10 діб, покращити його структурно-механічні та технологічні властивості.Item Оптимізація технології напівкопчених ковбас на основі курячого м’яса в умовах ТОВ «Фірма «Заря»(Полтавська державна аграрна академія, 2018) Апойков, Артем АндрійовичПроаналізовано сучасне виробництво м’ясних виробів, фізико-хімічні та кулінарні якості м’яса птиці. Розглянуто технологію виробництва напівкопчених ковбас, режими обробки м’ясної сировини, асортимент продукції, ключові проблеми та оптимізація рецептури фаршу. Описане поетапно введення ММО птиці в рецептуру ковбаси Краківська. Розрахована економічна ефективність виробництва напівкопченої ковбаси Краківська за умови використання м’яса птиці ММО. Наведені заходи з охорони праці та екологічної експертизи. Представлені висновки по роботі та список літературних джерел.Item Розроблення технології солодкої сиркової пасти збагаченої плодами обліпихи(Полтавська державна аграрна академія, 2018) Логунова, Вікторія ІллівнаРозроблена технологічна схема виробництва та рецептури сиркової пасти з плодами обліпихи. Виконано підбір апаратурно–технологічної схеми виробництва сиркової пасти.Item Ефективність використання сучасного обладнання для доїння корів в данському фермерському господарстві(2018) Бурик, Владислав ОлександровичВстановлено, що в умовах даного господарства за безпривʼязного утримання корів в спеціалізованому залі краще використовувати доїльну установку «Карусель», яка більш повно відповідає фізіологічним потребам корів, порівняно з установкою «Ялинка». Незалежно від типу доїльної установки, вищий добовий надій був у помісних корів, порівняно із чистопородними. Визнано, що для створення вигідного бізнесу у молочному скотарстві України краще використовувати доїльну установку «Карусель», яка навіть у умовах данського фермерського господарства проявила кращу продуктивність, порівняно з установкою «Ялинка».Item Використання пробіотиків у технології твердих сирів з низькою температурою другого нагріву в умовах АТ «Пирятинський сирзавод __(2018) Данилович, Аліна ОлександрівнаItem Оптимізація технології вершкового масла в умовах ТОВ Оржицький молокозавод – «Заріг»»(Полтавська державна аграрна академія, 2018) Вітченко, Олександр ВадимовичВ даній дипломній роботі проведено огляд літературних джерел за темою досліджень, проаналізовано діючу технологію виробництва різних видів вершкового масла, проведено продуктовий розрахунок заданого асортименту продукції, описано обладнання технологічної лінії, проведено екологічну експертизу виробництва та приведені заходи щодо охорони праці на підприємстві, показано економічну ефективність виробництва, зроблено відповідні висновки та надано пропозиції виробництву.Item Використання гірчичного білково-вуглеводного комплексу у технології сардельок «Шпикачки» в умовах ФОП «Венгровський В.В.»(2018) Назарчук, Тетяна ДмитрівнаItem Оптимізація виробництва солоних сиркових мас в умовах ПП "Білоцерківська агропромислова група"(Полтавська державна аграрна академія, 2018) Крем’янська, Катерина ВіталіївнаЗа результатами досліджень у взятих зразках доведено доцільність використання біологічно активних добавок . Експерементальним шляхом знайдено оптимальну кількість наповнювачів.Item Вдосконалення технології м’яких сирів шляхом збагачення пряно-смаковими добавками(Полтавська державна аграрна академія, 2018) Колєснік, Вячеслав ЛеонідовичУ роботі визначена проблема розвитку галузі виробництва м’яких сирів в Україні. Проаналізовано сучасний стан ринку м’яких сирів в Україні. Представлена удосконалена технологія виробництва сиру Адигейського збагаченого пряно-смаковими добавками. Сир досліджено за основними органолептичними та фізико-хімічними показниками. Дослідження показали, що зразки Адигейського сиру з пряно-смаковими добавками відповідають стандарту СОУ 15.5-37-191:2004 та можуть бути впроваджені у промислове виробництво. Вдосконалена технологія сиру Адигейського з пряно-смаковими добавками дозволить урізноманітнити асортимент м’яких сирів, які представлені на ринку України.Item Підвищення продуктивності технології вирощування відгодівельного молодняку за рахунок покращення утримання в умовах експериментальної бази Інституту свинарства і АПВ НААН Полтавського району , Полтавської області(ПДАА, 2018) Власенко, Євгеній СергійовичМетою досліджень було пошук елементів технології підвищення продуктивності вирощування відгодівельного молодняку за рахунок покращення утримання. Запропоновано для підвищення продуктивності племінного свинарства використовувати індексну оцінку теплостійкості і адаптаційної здатності молодняку свиней, звернути увагу на належне вирощування поросят м’ясних генотипів з чотирьох місячного віку, що дасть можливість в подальшому забезпечити нормальний їх ріст і розвиток та позитивно вплинути на хід їх використання в стаді
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »