Патенти на корисну модель_2015
Permanent URI for this collection
Browse
Browsing Патенти на корисну модель_2015 by Author "Аранчій, Валентина Іванівна"
Now showing 1 - 4 of 4
Results Per Page
Sort Options
Item Патент на корисну модель "СПОСІБ НА ОСНОВІ КУТЕРА ДЛЯ ПРИГОТУВАННЯ М'ЯСНОГО ФАРШУ" №99646(2015-06-10) Поліщук, Анатолій Анатолійович; Махмудов, Ханлар Зейналович; Аранчій, Валентина Іванівна; Галич, Олександр Анатолійович; Костоглод, Костянтин Данилович; Слинько, Віктор Григорович; Березницький, Віктор Іванович; Мамедова, Зулфія Камандар кзи; Прасолов, Євген ЯковичItem Патент на корисну модель "СПОСІБ ПІДГОТОВКИ СИРОВИНИ-ГНОЮ ГОМОГЕННОЇ СТРУКТУРИ ДЛЯ ЗБІЛЬШЕННЯ ВИХОДУ БІОГАЗУ" №100157(2015-07-10) Галич, Олександр Анатолійович; Аранчій, Валентина Іванівна; Поліщук, Анатолій Анатолійович; Махмудов, Ханлар Зейналович; Костоглод, Костянтин Данилович; Слинько, Віктор Григорович; Березницький, Віктор Іванович; Мамедова, Зулфія Камандар кзи; Прасолов, Євген ЯковичItem Спосіб на основі кутера для приготування м’ясного фаршу(ДП “Український інститут інтелектуальної власності”, 2015-06-10) Костоглод, Костянтин Данилович; Березницький, Віктор Іванович; Махмудов, Ханлар Зейналович; Поліщук, Анатолій Анатолійович; Прасолов, Євген Якович; Мамедова, Зулфія Камандаркзи; Слинько, Віктор Григорович; Галич, Олександр Анатолійович; Аранчій, Валентина Іванівна1. Спосіб на основі кутера для приготування м'ясного фаршу, що полягає в підготовці, завантажуванні шматкового м'яса, добавки і води та подрібненні, змішуванні та розпушуванні маси, який відрізняється тим, що безпосередньо після забою та первинної переробки тварин парне м'ясо надходить протягом трьох годин при температурі 35 °C і послідовно підготовляється, зачищається, промивається, сортується, підморожується до -1 - -5 °C і передається на приготування фаршу в кутер протягом 3,5-5,0 хв. разом з водою та спеціями, подрібнення на шари 0,5-2,1 мм та з наступним змішуванням, розпушуванням маси протягом 10-15 хв. та наповненням оболонки фаршем під тиском 1,3 МПа, варкою в чанах при температурі 75 °C протягом 45-90 хв, охолодженням 5-7 годин при температурі 20 °C, копченням при температурі 45 °C протягом 48 годин, сушінням при температурі 10-12 °C протягом 3-7 діб до вологості 75-78 %. 2. Спосіб на основі кутера для приготування м'ясного фаршу за п. 1, який відрізняється тим, що розміщується паралельно вектору абсолютної швидкості руху щодо сировини і установлюється на кут руху щодо сировини і установлюється на кут a (у протилежну сторону обертання чаші), який визначається за формулою a=arctanVвід.гор./Vвід.вер. і забезпечується процес різання без бічного тиску, чим суттєво зменшуються енерговитрати та виділення теплоти та забезпечується вихід якісного продукту, оптимальні режими різання досягаються при tanb=Vt/Vn=Kb³1,8-2,0 в діапазоні кутів ковзання 63,4£b<90 зі співвідношенням трансформованого і конструктивного кутів заточки tana*= tana(0,01-0,447) з кутом скоса леза q=(90-b).Item Спосіб підготовки сировини-гною гомогенної структури для збільшення виходу біогазу(ДП “Український інститут інтелектуальної власності”, 2015-07-10) Мамедова, Зулфія Камандар кзи; Прасолов, Євген Якович; Костоглод, Костянтин Данилович; Аранчій, Валентина Іванівна; Поліщук, Анатолій Анатолійович; Галич, Олександр Анатолійович; Махмудов, Ханлар Зейналович; Березницький, Віктор Іванович; Слинько, Віктор Григорович1. Спосіб підготовки сировини-гною гомогенної структури для збільшення виходу біогазу, який відрізняється тим, що підготовляється сировина-гній до ультратонкого стану гомогенної структури активатором турбулентного змішування розсікачем з отворами, по яких гній розподіляється посекторно по зонту, обробляється опромінювачем бактерицидної дії, підігрівається інфрачервоним промінням та з наступним примусовим відбиранням газів. 2. Спосіб підготовки за п. 1, який відрізняється тим, що процес підготовки сировини-гною виконується зі швидкістю обертання гвинта шнекового підйомника 520 хв-1 та з можливістю переміщення маси сировини-гною під кутом нахилу до 45° до горизонталі. 3. Спосіб підготовки за пп. 1, 2, який відрізняється тим, що сировини-гній обробляється з продуктивністю 3,5-4,5 м3/год. з установленою потужністю 15-25 кВт з ефектом знезараження до Б/Б0=3/1000, де Б-залишкова щільність бактерій після бактерицидного опромінення протягом визначеного часу; Б0 - початкова щільність бактерій, яка з часом обробки змінюється і покращується ефект знезараження, чим викликається зменшення мікробних тіл за термін обробки в 3,5-4,5 рази та підвищується ефективність санітарної обробки повітря та рідкої сировини-гною.