Publication: Вплив технологічної обробки сої на продуктивність та здоров`я свиней
dc.contributor.author | Шаферівський, Богдан Сергійович | |
dc.contributor.author | Сябро, Альона Сергіївна | |
dc.date.accessioned | 2025-06-20T12:19:14Z | |
dc.date.available | 2025-06-20T12:19:14Z | |
dc.date.issued | 2025-04-22 | |
dc.description.abstract | Враховуючи біологічні особливості та здатність до тривалого зберігання зерна сої відкриваються шляхи до широкого її використання як харчового та кормового інгредієнту. Це обумовлено тим, що у зерні цієї культури міститься 30–39% білка та 16–18% жиру. Широке використання соєвих бобів знижує спектр їх використання через наявність антипоживних речовин, що потребує технологічної обробки (екструдування, експандування, тостування, мікронізації), а отримана повножирова соя, соєва макуха успішно використовуються на сировинному ринку. Проте, споживання повножирової сої інколи супроводжується зниженням синтезу білка у м'язовій тканині тварин, а також змінює активність протеаз (інгібіторів трипсину, хімотрипсину; антивітамінів А, D, Е, В12). Окремою характеристикою продуктів переробки сої є амінокислотний склад, зокрема значна кількість лізину, метіоніну та триптофану порівняно з іншими зерновими культурами. | |
dc.identifier.citation | Шаферівський Б. С., Сябро А. С. Вплив технологічної обробки сої на продуктивність та здоров`я свиней. Аграрний бізнес: технології вирощування, зберігання, переробки зернових і олійних культур : матеріали І Міжнародної науково-практичної конференції, (м. Полтава, 22 квітня 2025 р.) Полтава: РВВ ПДАУ, 2025. С. 70-71. | |
dc.identifier.uri | https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19178 | |
dc.language.iso | uk | |
dc.publisher | РВВ ПДАУ, м. Полтава | |
dc.subject | соя | |
dc.subject | технологічна обробка | |
dc.subject | процеси травлення у свиней | |
dc.subject | екструдування | |
dc.subject | мікронізація | |
dc.title | Вплив технологічної обробки сої на продуктивність та здоров`я свиней | |
dc.type | Article | |
dspace.entity.type | Publication |
Files
Original bundle
1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
- Name:
- Вплив технологічної обробки сої на продуктивність та здоров`я свиней.pdf
- Size:
- 742.19 KB
- Format:
- Adobe Portable Document Format
License bundle
1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
- Name:
- license.txt
- Size:
- 17.09 KB
- Format:
- Item-specific license agreed upon to submission
- Description: