Publication:
Вплив технологічної обробки сої на продуктивність та здоров`я свиней

dc.contributor.authorШаферівський, Богдан Сергійович
dc.contributor.authorСябро, Альона Сергіївна
dc.date.accessioned2025-06-20T12:19:14Z
dc.date.available2025-06-20T12:19:14Z
dc.date.issued2025-04-22
dc.description.abstractВраховуючи біологічні особливості та здатність до тривалого зберігання зерна сої відкриваються шляхи до широкого її використання як харчового та кормового інгредієнту. Це обумовлено тим, що у зерні цієї культури міститься 30–39% білка та 16–18% жиру. Широке використання соєвих бобів знижує спектр їх використання через наявність антипоживних речовин, що потребує технологічної обробки (екструдування, експандування, тостування, мікронізації), а отримана повножирова соя, соєва макуха успішно використовуються на сировинному ринку. Проте, споживання повножирової сої інколи супроводжується зниженням синтезу білка у м'язовій тканині тварин, а також змінює активність протеаз (інгібіторів трипсину, хімотрипсину; антивітамінів А, D, Е, В12). Окремою характеристикою продуктів переробки сої є амінокислотний склад, зокрема значна кількість лізину, метіоніну та триптофану порівняно з іншими зерновими культурами.
dc.identifier.citationШаферівський Б. С., Сябро А. С. Вплив технологічної обробки сої на продуктивність та здоров`я свиней. Аграрний бізнес: технології вирощування, зберігання, переробки зернових і олійних культур : матеріали І Міжнародної науково-практичної конференції, (м. Полтава, 22 квітня 2025 р.) Полтава: РВВ ПДАУ, 2025. С. 70-71.
dc.identifier.urihttps://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19178
dc.language.isouk
dc.publisherРВВ ПДАУ, м. Полтава
dc.subjectсоя
dc.subjectтехнологічна обробка
dc.subjectпроцеси травлення у свиней
dc.subjectекструдування
dc.subjectмікронізація
dc.titleВплив технологічної обробки сої на продуктивність та здоров`я свиней
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
Files
Original bundle
Now showing 1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
Name:
Вплив технологічної обробки сої на продуктивність та здоров`я свиней.pdf
Size:
742.19 KB
Format:
Adobe Portable Document Format
License bundle
Now showing 1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
Name:
license.txt
Size:
17.09 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: