Publication: Елементи захисту сої від збудників грибних хвороб
Loading...
Date
2024-09-30
Authors
Грицай, Ю. Ю.
Поспєлова, Ганна Дмитрівна
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Полтавський державний аграрний університет
Abstract
Соя належить до найважливіших культур світового землеробства й успішно використовується для вирішення проблеми збільшення виробництва рослинного білка та олії. За багатством і різноманітністю життєво необхідних речовин соя не має собі рівних: у зерні міститься 24-55 % білка, який є досить збалансованим за амінокислотами, необхідними для життя людей і тварин, його перетравність перевищує 90 %, до 14-27 % жиру, 19-36 % вуглеводів, цілий ряд ферментів, вітамінів, мінеральних елементів та інших корисних речовин [1, 5].
Description
Keywords
Соя, грибна хвороба, збудник хвороб, захист
Citation
Грицай Ю. Ю., Поспєлова Г. Д. Елементи захисту сої від збудників грибних хвороб. Урожайність та якість продукції рослинництва за сучасних технологій вирощування, присвячена пам’яті професора Г. П. Жемели : матеріали міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 30 верес. 2024 р.). Полтава : ПДАУ, 2024. С. 73–75.