Publication: Вплив макро- та мікродобрив на продуктивність і якісні показники зерна сочевиці в умовах Лівобережного Лісостепу
dc.contributor.author | Гангур, Володимир Васильович | |
dc.contributor.author | Єремко, Людмила Сергіївна | |
dc.contributor.author | Лень, Олександр Іванович | |
dc.date.accessioned | 2023-12-12T08:06:44Z | |
dc.date.available | 2023-12-12T08:06:44Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.description.abstract | До найбільш цінних, але недостатньо поширених продовольчих зернобобових культур в Україні, відноситься сочевиця [2]. Багаторічні результати польових експериментів Синельниківської та Красноградської дослідних станцій свідчать, що за рівнем зернової продуктивності ця культура посідає п’яте місце після гороху, чини, нуту, квасолі, а за економічним зиском – у числі перших. Серед зернобобових культур сочевиця вирізняється такими важливими біологічними властивостями як стійкість до посухи та холодостійкість [3]. За хімічним складом зерно сочевиці близьке до гороху. В насінні культури міститься від 23,7 до 35,2 % білку, який порівняно збалансований за амінокислотним складом, зокрема і незамінними [7]. | |
dc.identifier.citation | Гангур В. В., Єремко Л. С., Лень О. І. Вплив макро- та мікродобрив на продуктивність і якісні показники зерна сочевиці в умовах Лівобережного Лісостепу. Науково-інноваційний розвиток агровиробництва як запорука продовольчої безпеки України: вчора, сьогодні, завтра : матеріали ІІІ всеукр. наук.-практ. конф. (Київ, 19–20 квіт. 2023 р.). Вінниця : ТВОРИ, 2023. С. 232–234. | |
dc.identifier.uri | https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/15620 | |
dc.language.iso | uk | |
dc.subject | Макродобрива | |
dc.subject | мікродобрив | |
dc.subject | сочевиця | |
dc.subject | зерно сочевиці | |
dc.subject | продуктивність | |
dc.subject | якісні показники | |
dc.subject | Лівобережний лісостеп | |
dc.title | Вплив макро- та мікродобрив на продуктивність і якісні показники зерна сочевиці в умовах Лівобережного Лісостепу | |
dc.type | Thesis | |
dspace.entity.type | Publication |