Publication: Урожайність гібридів кукурудзи різних груп стиглості у виробничому випробуванні
dc.contributor.author | Білявська, Людмила Григорівна | |
dc.contributor.author | Ковбаса, В. А. | |
dc.date.accessioned | 2025-06-11T08:04:46Z | |
dc.date.available | 2025-06-11T08:04:46Z | |
dc.date.issued | 2025-06-11 | |
dc.description | Білявська Л. Г., Ковбаса В. А. Урожайність гібридів кукурудзи різних груп стиглості у виробничому випробуванні. Актуальні напрями та проблематика у технологіях вирощування продукції рослинництва: матеріали ІІІ міжнародної науково-практичної інтернет-конференції (28 лист. 2024 року, м. Полтава). / редкол.: В. В. Гангур (відп. ред.) та ін. Полтава: ПДАУ, 2024. 15-17. | |
dc.description.abstract | Встановлено, що кукурудза, як в Україні, так і в світі, витіснила пшеницю з першого місця і стала лідером зернового балансу. Збільшення виробництва кукурудзи на зерно безпосередньо сприяє зміцненню продовольчої безпеки України. Таким чином, пшениця та ячмінь стали менш рентабельними культурами в Україні. Спостерігається зменшення посівних площ під зерновими культурами (на 45%), що на 60% менше, ніж урожай зернових у довоєнному 2021 році. Тому кукурудза вийшла на перше місце і стала основною зерновою культурою. Її виробництво за останні 30 років зросло в кілька разів. Насиченість ринку нею також зросла. Наприклад, існують науково обґрунтовані та перевірені на практиці технології її вирощування. | |
dc.identifier.uri | https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19070 | |
dc.language.iso | uk | |
dc.publisher | Полтавський державний аграрний університет | |
dc.subject | кукурудза | |
dc.subject | гібриди | |
dc.subject | група стиглості | |
dc.subject | виробниче випробування | |
dc.subject | ефективність | |
dc.subject | врожайність | |
dc.subject | кількісні показники | |
dc.title | Урожайність гібридів кукурудзи різних груп стиглості у виробничому випробуванні | |
dc.type | Article | |
dspace.entity.type | Publication |