Publication: Ефективність вирощування пшениці м’якої залежно від агротехніки вирощування
No Thumbnail Available
Date
2025-11-03
Authors
Бараболя, Ольга Валеріївна
Свячений, П. Д.
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Полтавський державний аграрний університет
Abstract
Зернова галузь є ключовим чинником сталого розвитку агропромислового комплексу. Зростаючий світовий попит на зернову продукцію відкриває для України з її потужним сільськогосподарським потенціалом можливість посісти провідні позиції на міжнародному ринку зерна. В зоні Лісостепу найбільш поширеною культурою є озима пшениця, зростання виробництва якої може задовольнити продовольчі потреби населення країни, а також суттєво збільшити обсяги експорту зернової продукції. Озима пшениця використовується переважно для виробництва хлібобулочних виробів, круп та інших харчових продуктів на основі зерна.
Description
Бараболя О. В., Свячений П. Д. Ефективність вирощування пшениці м’якої залежно від агротехніки вирощування. Урожайність та якість продукції рослинництва за сучасних технологій вирощування, присвячена пам’яті професора Г. П. Жемели: матеріали міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 30 вересня 2025 р.). Полтава : ПДАУ, 2025. С. 103-106. ISBN 978-617-8466-56-5
Keywords
Озима пшениця, зернова галузь, агротехнології та селекція, система живлення рослин, системи удобрення, сортові особливості, генетичний потенціал сортів, маса зерна з одного колоса, маса 1000 зерен