Publication:
Якість свинини залежно від вмісту екструдованих зернобобових культур у складі комбікормів

Loading...
Thumbnail Image
Date
2024-10-15
Authors
Усенко, Світлана Олексіївна
Шостя, Анатолій Михайлович
Кузьменко, Лариса Михайлівна
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
ПДАУ, м. Полтава
Research Projects
Organizational Units
Journal Issue
Abstract
Людство знаходиться в постійному пошуку вирішення проблеми забезпечення населення повноцінними білками, які є основою існування життя на планеті. Це стимулює до збільшення обсягів виробництва білковмісних продуктів – зернових і зернобобових, білково-олійного насіння, яєць, молока та м’яса. При цьому, у виробництві збалансованих за амінокислотним складом продуктів, зокрема м’яса, провідна роль належить зернобобовим культурам –сої та гороху. Це досягається перш за все за рахунок перетворення кормового білка у харчові продукти, що дозволить оперативно і істотно збільшити об’єми виготовленої продукції, забезпечити високу якість м’ясопродуктів та гарантувати економічні переваги.
Description
Keywords
виробництво білковмісних продуктів, сировина, м’ясо, екструдовані зернобобові культури, забійні якості у свиней, комбікорми
Citation
Усенко С.О., Шостя А. М., Кузьменко Л. М. Якість свинини залежно від вмісту екструдованих зернобобових культур у складі комбікормів. Якість та безпечність продукції у внутрішній і зовнішній торгівлі й торговельне підприємництво: сучасні вектори розвитку і перспективи : матеріали ІV Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конф. (м. Полтава, 15 жовтня 2024 р.). Полтава, 2024. ПДАУ. С. 258-261