Publication:
Медоносний потенціал роду ехінацея (Echinacea Moench.) в Україні

dc.contributor.authorПоспєлов, Сергій Вікторович
dc.contributor.authorСамородов, Віктор Миколайович
dc.date.accessioned2025-06-12T07:46:05Z
dc.date.available2025-06-12T07:46:05Z
dc.date.issued2025-06-12
dc.descriptionПоспєлов С. В., Самородов В. М. Медоносний потенціал роду ехінацея (Echinacea Moench.) в Україні. Біорізноманіття у контексті сталого розвитку: теорія, практика, методичні аспекти вивчення у закладах науки та освіти (присвячена 65-річчю заснування дендропарку загальнодержавного значення «Криворудський») : мат-ли всеукр. наук.-практ. конф. (6 червня 2025 р., с. Крива Руда, Семенівський р-н, Полтавська обл). Полтава : Астрая, 2025. С. 170–173. ISBN: 978-617-8466-24-4. DOI: https://doi.org/ 10.5281/zenodo.15533270
dc.description.abstractБагато лікарських рослин мають високий потенціал як медоноси, однак їхнє використання у бджільництві для створення спеціалізованих медодайних фітоценозів досі залишається обмеженим. У зв’язку з потребою покращення кормової бази для бджіл важливим напрямом є залучення інтродукованих видів, зокрема представників роду Echinacea Moench. Це багаторічні рослини родини айстрових, які в природних умовах поширені на території Північної Америки – США, Канади та Мексики.
dc.identifier.urihttps://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19080
dc.language.isouk
dc.publisherПолтавський державний аграрний університет
dc.subjectлікарські рослини
dc.subjectмедоносні культури
dc.subjectнектаропродуктивність
dc.subjectEchinacea Moench.
dc.subjectехінацея
dc.subjectінтродукція
dc.subjectтехнології вирощування
dc.titleМедоносний потенціал роду ехінацея (Echinacea Moench.) в Україні
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
Files
Original bundle
Now showing 1 - 1 of 1
Loading...
Thumbnail Image
Name:
Медоносний потенціал роду.pdf
Size:
684.66 KB
Format:
Adobe Portable Document Format
License bundle
Now showing 1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
Name:
license.txt
Size:
17.09 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: