Publication:
Вміст флавоноїдів у насінні нових сортів сої без опушення

No Thumbnail Available
Date
2025
Authors
Білявська, Людмила Григорівна
Білявський, Юрій Вікторович
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
ПДАУ
Research Projects
Organizational Units
Journal Issue
Abstract
Сою широко використовують у кормовиробництві, харчовій та фармацевтичній промисловості [1]. З насіння виробляють борошно, олію, крупи, аналоги м’ясних та молочних продуктів, сурогат кави тощо; із недозрілого насіння – різноманітні страви, консерви; вегетативну масу згодовують худобі, а рослинні рештки – для виробництва біопалива [2]. Для кожного напряму використання необхідні сорти з відповідними якісними характеристиками. Тому, подальший прогрес селекції буде залежати від наявності у селекціонерів значного різноманіття вихідного матеріалу в тому числі і без опушення[3].
Description
Keywords
Соя, сучасні сорти, лінії, біохімічний аналіз насіння, лікувальні властивості, флавоноїди
Citation
Білявська Л. Г., Білявський Ю. В. Вміст флавоноїдів у насінні нових сортів сої без опушення. Хімія, біотехнологія, екологія та освіта : зб. матеріалів ІХ міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 15-16 трав. 2025 року). Полтава, 2025. С. 303–306.