Publication: Вміст флавоноїдів у насінні нових сортів сої без опушення
No Thumbnail Available
Date
2025
Authors
Білявська, Людмила Григорівна
Білявський, Юрій Вікторович
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
ПДАУ
Abstract
Сою широко використовують у кормовиробництві, харчовій та фармацевтичній промисловості [1]. З насіння виробляють борошно, олію, крупи, аналоги м’ясних та молочних продуктів, сурогат кави тощо; із недозрілого насіння – різноманітні страви, консерви; вегетативну масу згодовують худобі, а рослинні рештки – для виробництва біопалива [2]. Для кожного напряму використання необхідні сорти з відповідними якісними характеристиками. Тому, подальший прогрес селекції буде залежати від наявності у селекціонерів значного різноманіття вихідного матеріалу в тому числі і без опушення[3].
Description
Keywords
Соя, сучасні сорти, лінії, біохімічний аналіз насіння, лікувальні властивості, флавоноїди
Citation
Білявська Л. Г., Білявський Ю. В. Вміст флавоноїдів у насінні нових сортів сої без опушення. Хімія, біотехнологія, екологія та освіта : зб. матеріалів ІХ міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 15-16 трав. 2025 року). Полтава, 2025. С. 303–306.