Publication: Вміст флавоноїдів у насінні нових сортів сої без опушення
dc.contributor.author | Білявська, Людмила Григорівна | |
dc.contributor.author | Білявський, Юрій Вікторович | |
dc.date.accessioned | 2025-05-30T08:40:45Z | |
dc.date.available | 2025-05-30T08:40:45Z | |
dc.date.issued | 2025 | |
dc.description.abstract | Сою широко використовують у кормовиробництві, харчовій та фармацевтичній промисловості [1]. З насіння виробляють борошно, олію, крупи, аналоги м’ясних та молочних продуктів, сурогат кави тощо; із недозрілого насіння – різноманітні страви, консерви; вегетативну масу згодовують худобі, а рослинні рештки – для виробництва біопалива [2]. Для кожного напряму використання необхідні сорти з відповідними якісними характеристиками. Тому, подальший прогрес селекції буде залежати від наявності у селекціонерів значного різноманіття вихідного матеріалу в тому числі і без опушення[3]. | |
dc.identifier.citation | Білявська Л. Г., Білявський Ю. В. Вміст флавоноїдів у насінні нових сортів сої без опушення. Хімія, біотехнологія, екологія та освіта : зб. матеріалів ІХ міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 15-16 трав. 2025 року). Полтава, 2025. С. 303–306. | |
dc.identifier.uri | https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/18979 | |
dc.language.iso | uk | |
dc.publisher | ПДАУ | |
dc.subject | Соя | |
dc.subject | сучасні сорти | |
dc.subject | лінії | |
dc.subject | біохімічний аналіз насіння | |
dc.subject | лікувальні властивості | |
dc.subject | флавоноїди | |
dc.title | Вміст флавоноїдів у насінні нових сортів сої без опушення | |
dc.type | Thesis | |
dspace.entity.type | Publication |