Publication: Ефективність застосування мікоризи за вирощування кукурудзи
dc.contributor.author | Шокало, Наталія Сергіївна | |
dc.contributor.author | Реутенко, В. Є. | |
dc.date.accessioned | 2025-06-13T08:28:17Z | |
dc.date.available | 2025-06-13T08:28:17Z | |
dc.date.issued | 2025-06-13 | |
dc.description | Шокало Н. С., Реутенко В. Є. Ефективність застосування мікоризи за вирощування кукурудзи. Сучасні напрями досягнення сільськогосподарських культур : матеріали ІІІ всеукраїнської науково практичної інтернет-конференції (31 березня 2025 року) / Редкол.: М. М. Маренич (відп. ред.) та ін. Полтава : ПДАУ, 2025. С. 105-108. | |
dc.description.abstract | Посівні площі кукурудзи у світі продовжують зростати і становлять близько 200 млн га. Багато років основними її виробниками є США, Китай, Бразилія та країни Європейського Союзу. У загальній структурі виробництва зерна в Україні кукурудза посідає стратегічно важливе місце, забезпечивши значну частку валютних надходжень від експорту аграрної продукції. Внаслідок нестабільних погодних умов, що мають прояв у вегетаційний період кукурудзи, її урожайність в окремі роки суттєво різниться. В екстремальних посушливих умовах не завжди ефективно спрацьовують традиційні агротехнологічні заходи. Тому пошук шляхів підвищення ефективності вирощування кукурудзи з урахуванням кліматичних умов для максимальної реалізації генетичного потенціалу сучасних гібридів є актуальним і важливим. | |
dc.identifier.uri | https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19097 | |
dc.language.iso | uk | |
dc.publisher | Полтавський державний аграрний університет | |
dc.subject | мікоризи | |
dc.subject | кукурудза | |
dc.subject | генетичний потенціал | |
dc.title | Ефективність застосування мікоризи за вирощування кукурудзи | |
dc.type | Article | |
dspace.entity.type | Publication |