Publication:
Покращення якісних характеристик хлібобулочних виробів за використання рослинної сировини, зокрема нутового борошна

dc.contributor.authorБараболя, Ольга Валеріївна
dc.date.issued2025-11-03
dc.descriptionБараболя О.В. Покращення якісних характеристик хлібобулочних виробів за використання рослинної сировини, зокрема нутового борошна. Глобальні тенденції в науці, техніці та економіці: збірник наукових праць з матеріалами 2-ї міжнар. наук.-практ. конфер. Міжнародна наукова єдність. (м. Грац, 9-11 липня 2025 р.). Грац : Австрія, 2025. С. 68-71. ISBN 979-8-89704-984-4. DOI 10.70286/ISU-09.07.2025
dc.description.abstractПоглиблення екологічних проблем на планеті, безперервне зростання чисельності населення та збільшення попиту на продовольство, зокрема на продукти харчування, актуалізують потребу у розширенні асортименту якісних та конкурентоспроможних виробів з високими споживчими характеристиками. У цьому контексті хліб залишається незамінним елементом щоденного харчування значної частини людства, що зумовлює необхідність удосконалення його рецептур із урахуванням сучасних вимог щодо збагачення органічними поживними компонентами. За умов підвищеного впливу несприятливих факторів довкілля на організм людини знижується його адаптаційна здатність та порушуються механізми саморегуляції, що в результаті може спричиняти дисфункції окремих органів і систем. Враховуючи значну присутність хлібобулочних виробів у раціоні сучасної людини, доцільною є модифікація їхнього складу. Це дозволяє створювати функціональні продукти харчування, які відповідають актуальним потребам споживачів.
dc.identifier.urihttps://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19596
dc.language.isouk
dc.subjectНутове борошно
dc.subjectхлібобулочні вироби
dc.subjectхліб
dc.subjectбезглютеновий виріб
dc.subjectхарчова цінність
dc.subjectтехнологія та якість
dc.subjectреологічні властивості тіста
dc.subjectтехнологічний процес
dc.subjectздоровий спосіб життя
dc.subjectзарубіжний досвід
dc.titleПокращення якісних характеристик хлібобулочних виробів за використання рослинної сировини, зокрема нутового борошна
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
Files
Original bundle
Now showing 1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
Name:
Graz_Austria_09.07.25.pdf
Size:
715.41 KB
Format:
Adobe Portable Document Format
License bundle
Now showing 1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
Name:
license.txt
Size:
17.09 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: