Publication: Аналіз сортименту вівса посівного (Avena sativa L)
No Thumbnail Available
Date
2025-11-04
Authors
Баган, Алла Василівна
Сіренко М. Д.
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Полтавський державний аграрний університет
Abstract
Основним завданням селекції сільськогосподарських культур є підвищення продуктивності, зокрема і вівса посівного, яке досягається комплексом складних
задач. Для отримання бажаного сорту потрібно встановити чіткі критерії та вимоги, а також врахування погодно-кліматичних умов, особливостей вирощування відповідного сорту, що є основними факторами для підвищення продуктивності цієї культури. Збільшення вирощування зерна вівса посівного (Avena sativa L) є
підгрунттям для покращення кормової бази та поліпшення варіабельності продуктів харчування, що може вирішити головну ціль агропромислового комплексу України. Створення перспективних сортів і гібридів польових культур, а також їх застосування у виробництві, є головним фактором інтенсифікації галузі рослинництва.
Description
Баган А. В., Сіренко М. Д. Аналіз сортименту вівса посівного (Avena sativa L). Урожайність та якість продукції рослинництва за сучасних технологій вирощування, присвячена пам’яті професора Г. П. Жемели: матеріали міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 30 вересня 2025 р.). Полтава : ПДАУ, 2025. С. 83-86.
Keywords
Овес посівний, селекція сільськогосподарських культур, сортимент вівса посівного, урожайність, екологічна пластичність, якість зерна, господарсько-цінні ознаки, закордонна селекція, Українська селекція, низька врожайність, біотичні та абіотичні чинники середовища