Publication:
Оцінка впливу сортових властивостей пшениці озимої на технологічні показники зерна

Loading...
Thumbnail Image
Date
2025-04-22
Authors
Ільченко, Марія Олександрівна
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
ПДАУ, м. Полтава
Research Projects
Organizational Units
Journal Issue
Abstract
Пшениця – це основна злакова культура у світовій торгівлі із середнім об’ємом виробництва в 720–760 млн. т. Крім того питання стоїть не тільки у збільшенні врожайності, а й покращення якісних показників зерна. Тому поліпшення якості зерна залишається актуальною проблемою. Серед показників якості особливе значення мають масова частка білка та клейковини. Україна користується на світовому ринку статусом країни-виробника переважно фуражного зерна нижчих класів. В окремі роки його частка у валовому виробництві досягає 80%. Натомість пшениця 2-го класу та особливо 1-го класу вважається штучним товаром.
Description
Keywords
врожайність, якість зерна, вирощування пшениці озимої, адаптивні сорти, урожайність
Citation
Ільченко М. О., Сахно Б. В. Оцінка впливу сортових властивостей пшениці озимої на технологічні показники зерна : матеріали І Міжнар. наук.-практ. конф. «Аграрний бізнес: технології вирощування, зберігання, переробки зернових і олійних культур», 22 квітня 2025 р. м. Полтава. С. 17-18.