Publication:
Оцінка впливу сортових властивостей пшениці озимої на технологічні показники зерна

dc.contributor.authorІльченко, Марія Олександрівна
dc.date.issued2025-04-22
dc.description.abstractПшениця – це основна злакова культура у світовій торгівлі із середнім об’ємом виробництва в 720–760 млн. т. Крім того питання стоїть не тільки у збільшенні врожайності, а й покращення якісних показників зерна. Тому поліпшення якості зерна залишається актуальною проблемою. Серед показників якості особливе значення мають масова частка білка та клейковини. Україна користується на світовому ринку статусом країни-виробника переважно фуражного зерна нижчих класів. В окремі роки його частка у валовому виробництві досягає 80%. Натомість пшениця 2-го класу та особливо 1-го класу вважається штучним товаром.
dc.identifier.citationІльченко М. О., Сахно Б. В. Оцінка впливу сортових властивостей пшениці озимої на технологічні показники зерна : матеріали І Міжнар. наук.-практ. конф. «Аграрний бізнес: технології вирощування, зберігання, переробки зернових і олійних культур», 22 квітня 2025 р. м. Полтава. С. 17-18.
dc.identifier.urihttps://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19681
dc.language.isouk
dc.publisherПДАУ, м. Полтава
dc.subjectврожайність
dc.subjectякість зерна
dc.subjectвирощування пшениці озимої
dc.subjectадаптивні сорти
dc.subjectурожайність
dc.titleОцінка впливу сортових властивостей пшениці озимої на технологічні показники зерна
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
Files
Original bundle
Now showing 1 - 1 of 1
Loading...
Thumbnail Image
Name:
ОЦІНКА ВПЛИВУ СОРТОВИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ ПШЕНИЦІ ОЗИМОЇ.pdf
Size:
742.08 KB
Format:
Adobe Portable Document Format
License bundle
Now showing 1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
Name:
license.txt
Size:
17.09 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: