Publication: Оцінка впливу сортових властивостей пшениці озимої на технологічні показники зерна
| dc.contributor.author | Ільченко, Марія Олександрівна | |
| dc.date.issued | 2025-04-22 | |
| dc.description.abstract | Пшениця – це основна злакова культура у світовій торгівлі із середнім об’ємом виробництва в 720–760 млн. т. Крім того питання стоїть не тільки у збільшенні врожайності, а й покращення якісних показників зерна. Тому поліпшення якості зерна залишається актуальною проблемою. Серед показників якості особливе значення мають масова частка білка та клейковини. Україна користується на світовому ринку статусом країни-виробника переважно фуражного зерна нижчих класів. В окремі роки його частка у валовому виробництві досягає 80%. Натомість пшениця 2-го класу та особливо 1-го класу вважається штучним товаром. | |
| dc.identifier.citation | Ільченко М. О., Сахно Б. В. Оцінка впливу сортових властивостей пшениці озимої на технологічні показники зерна : матеріали І Міжнар. наук.-практ. конф. «Аграрний бізнес: технології вирощування, зберігання, переробки зернових і олійних культур», 22 квітня 2025 р. м. Полтава. С. 17-18. | |
| dc.identifier.uri | https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19681 | |
| dc.language.iso | uk | |
| dc.publisher | ПДАУ, м. Полтава | |
| dc.subject | врожайність | |
| dc.subject | якість зерна | |
| dc.subject | вирощування пшениці озимої | |
| dc.subject | адаптивні сорти | |
| dc.subject | урожайність | |
| dc.title | Оцінка впливу сортових властивостей пшениці озимої на технологічні показники зерна | |
| dc.type | Article | |
| dspace.entity.type | Publication |
Files
Original bundle
1 - 1 of 1
Loading...
- Name:
- ОЦІНКА ВПЛИВУ СОРТОВИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ ПШЕНИЦІ ОЗИМОЇ.pdf
- Size:
- 742.08 KB
- Format:
- Adobe Portable Document Format
License bundle
1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
- Name:
- license.txt
- Size:
- 17.09 KB
- Format:
- Item-specific license agreed upon to submission
- Description: