Publication: Особливості споживання картоплі – реалії світового ринку
dc.contributor.author | Бараболя, Ольга Валеріївна | |
dc.contributor.author | Прудкий, Т. | |
dc.date.accessioned | 2023-11-22T09:26:34Z | |
dc.date.available | 2023-11-22T09:26:34Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.description.abstract | Безперечно картоплю (Solanumtubeшsum L.) вважають дуже важливою в харчуванні людей. Картопля - цінна харчова, кормова та технічна культура. На відміну від інших видів культур, вона має широкий спектр використання. Перш за все, вона вважається однією з найважливіших продуктів харчування. Встановлено, що картопля міститься 10-25% крохмалю, включає в себе білок, жир, солі калія, магнія, фосфору, вітаміни А, С, В1, В2, В6, D, РР, Н, Р.З ферментів присутні амілаза, амілосинтелаза, протеаза, каталаза, пероксидаза, єрептаза, фосфорилаза, тирозиназа. | |
dc.identifier.citation | Бараболя О. В., Прудкий Т. А. Особливості споживання картоплі – реалії світового ринку. Хімія, біотехнологія, екологія та освіта : зб. матеріалів VII міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 17-18 трав. 2023 р.). Полтава, 2023. С. 432–434. | |
dc.identifier.uri | https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/15421 | |
dc.language.iso | uk | |
dc.publisher | Полтавський державний аграрний університет | |
dc.subject | Картопля | |
dc.subject | споживання | |
dc.subject | світовий ринок | |
dc.subject | раціон | |
dc.title | Особливості споживання картоплі – реалії світового ринку | |
dc.type | Thesis | |
dspace.entity.type | Publication |