Publication:
Зростання урожайності і поліпшення якості зерна пшениці озимої залежно від вдосконалення технології вирощування

No Thumbnail Available
Date
2025-11-03
Authors
Бараболя, Ольга Валеріївна
Ананченко, В. С.
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Полтавський державний аграрний університет
Research Projects
Organizational Units
Journal Issue
Abstract
Стабільний розвиток аграрного сектору харчової промисловості України має надзвичайне значення, оскільки країна володіє значним потенціалом у виробництві зернових культур. Цей потенціал дозволяє не лише забезпечувати внутрішнє споживання, а й збільшувати обсяги експорту, що позитивно впливає на економічні показники держави. Важливу роль у підвищенні врожайності та валового збору зерна відіграють як озимі, так і ярі зернові культури, які є основою продовольчої безпеки та джерелом стратегічно важливої сировини для різних галузей переробної промисловості. Для подальшого збільшення врожайності та покращення якості зерна необхідно постійно вдосконалювати технології вирощування з урахуванням сучасних наукових розробок.
Description
Бараболя О. В., Ананченко В. С. Зростання урожайності і поліпшення якості зерна пшениці озимої залежно від вдосконалення технології вирощування. Урожайність та якість продукції рослинництва за сучасних технологій вирощування, присвячена пам’яті професора Г. П. Жемели: матеріали міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 30 вересня 2025 р.). Полтава : ПДАУ, 2025. С. 158-160. ISBN 978-617-8466-56-5
Keywords
Озима пшениця, зернове господарство, біологічний потенціал, агротехнології та чинники впливу, строки сівби, оптимізація строків сівби, структура посівів, норма висіву, фізіологія та якість, температурний режим, врожайність, якість зерна
Citation