Publication: Урожайність та вихід кондиційного насіння у сортів сої
dc.contributor.author | Білявська, Людмила Григорівна | |
dc.contributor.author | Білявський, Юрій Вікторович | |
dc.contributor.author | Мухіна, А. В. | |
dc.date.accessioned | 2025-06-10T09:43:08Z | |
dc.date.available | 2025-06-10T09:43:08Z | |
dc.date.issued | 2025-06-10 | |
dc.description | Білявська Л. Г., Білявський Ю. В., Мухіна А.В. Урожайність та вихід кондиційного насіння у сортів сої. Сучасні технології агропромислового виробництва : матеріали ІІІ міжнародної науково-практичної конференції. Кропивницький : НТУ, 2024. С. 52-54. | |
dc.description.abstract | Соя культурна (Glycine max (L.) Merrill) – цінна білково-олійна рослина харчового та кормового призначення. Важливим моментом у сільськогосподарському виробництві є попит на його якісну продукцію. Якісне насіння є запорукою отримання здорових сходів з відповідною густотою рослин, очищених від хвороб і шкідників, а також з відповідною вологістю насіння. Потенціал якісного насіння полягає в отриманні гарного врожаю. Харчова цінність насіння сої перевищує харчову цінність усіх польових культур. Проте, щоб зберегти позитивну динаміку та забезпечити ефективне виробництво сої, необхідно використовувати сучасні сорти та налагоджену систему насінництва. Гарантією отримання генетично чистого насіння є наявність сертифікованого або професійно обробленого насіння. Насіння з високими посівними якостями буде проростати одночасно й дружно. | |
dc.identifier.uri | https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19053 | |
dc.language.iso | uk | |
dc.subject | соя | |
dc.subject | сорти | |
dc.subject | група стиглості | |
dc.subject | вихід кондиційного насіння | |
dc.subject | посівна якість | |
dc.subject | ефективністьї | |
dc.subject | агротехнологія | |
dc.subject | врожайність | |
dc.title | Урожайність та вихід кондиційного насіння у сортів сої | |
dc.type | Article | |
dspace.entity.type | Publication |