Publication: Вплив генотипу свиней на їх живу масу під час вирощування. Актуальні питання технології продукції тваринництва
Loading...
Date
2024-12-05
Authors
Шаферівський, Богдан Сергійович
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
ПДАУ, м. Полтава
Abstract
На даний час розведення свиней дає змогу не лише забезпечити продовольчу безпеку країни, але й слугує складовою економічного та соціального розвитку країни. Забезпечення конкурентоспроможності галузі свинарства обумовлено, у першу чергу, генетичним потенціалом тварин за м’ясними й відгодівельними ознаками. В останні роки в Україні значно скоротилися кількість порід, поголів’я свиней та суб’єктів господарювання по їх розведенню через ряд об’єктивних та суб’єктивних причин, за все більшої кількості імпортованого поголів’я навіть в племінних стадах. При цьому незаперечною є ефективність використання свиней зарубіжного походження не лише для створення гібридного поголів’я, але й нових типів чи ліній.
Description
Keywords
свинарство, розвиток галузі свинарства в Україні, племінна база, генотип, вирощування
Citation
Шаферівський Б. С. Вплив генотипу свиней на їх живу масу під час вирощування. Актуальні питання технології продукції тваринництва : збірник матеріалів ІХ Всеукр. наук. – практ. інтернет конф., (м. Полтава, 05 грудня 2024 р.) Полтава, 2024. С. 65–67.