Publication:
Вплив генотипу свиней на їх живу масу під час вирощування. Актуальні питання технології продукції тваринництва

dc.contributor.authorШаферівський, Богдан Сергійович
dc.date.accessioned2025-01-06T12:33:01Z
dc.date.available2025-01-06T12:33:01Z
dc.date.issued2024-12-05
dc.description.abstractНа даний час розведення свиней дає змогу не лише забезпечити продовольчу безпеку країни, але й слугує складовою економічного та соціального розвитку країни. Забезпечення конкурентоспроможності галузі свинарства обумовлено, у першу чергу, генетичним потенціалом тварин за м’ясними й відгодівельними ознаками. В останні роки в Україні значно скоротилися кількість порід, поголів’я свиней та суб’єктів господарювання по їх розведенню через ряд об’єктивних та суб’єктивних причин, за все більшої кількості імпортованого поголів’я навіть в племінних стадах. При цьому незаперечною є ефективність використання свиней зарубіжного походження не лише для створення гібридного поголів’я, але й нових типів чи ліній.
dc.identifier.citationШаферівський Б. С. Вплив генотипу свиней на їх живу масу під час вирощування. Актуальні питання технології продукції тваринництва : збірник матеріалів ІХ Всеукр. наук. – практ. інтернет конф., (м. Полтава, 05 грудня 2024 р.) Полтава, 2024. С. 65–67.
dc.identifier.urihttps://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/17731
dc.language.isouk
dc.publisherПДАУ, м. Полтава
dc.subjectсвинарство
dc.subjectрозвиток галузі свинарства в Україні
dc.subjectплемінна база
dc.subjectгенотип
dc.subjectвирощування
dc.titleВплив генотипу свиней на їх живу масу під час вирощування. Актуальні питання технології продукції тваринництва
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
Files
Original bundle
Now showing 1 - 1 of 1
Loading...
Thumbnail Image
Name:
Вплив генотипу свиней на їх живу масу під час вирощування.pdf
Size:
1.91 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
License bundle
Now showing 1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
Name:
license.txt
Size:
17.09 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: