Publication:
Народногосподарське значення моркви

dc.contributor.authorБараболя, Ольга Валеріївна
dc.contributor.authorМурай, М.
dc.date.accessioned2023-10-24T12:17:44Z
dc.date.available2023-10-24T12:17:44Z
dc.date.issued2023
dc.description.abstractМорква як овочева коренеплідна культура займає провідне місце у посівах господарств серед овочевих культур, зокрема і серед коренеплідних рослин та має досить таки широкий ареал розповсюдження. Поживна цінність цієї овочевої культури досить висока, різноманітність сортів та гібридів дає можливість вирощувати в різних регіонах України, їхня пластичність до умов вирощування, висока лежкість й транспортабельність продукції дають змогу забезпечити населення свіжим овочем цілий рік. У добовому раціоні сучасної людини морква займає друге місце після таких овочів як капуста за споживанням. Окрім поживної та дієтичної цінностей, морква володіє, також, і лікувальними властивостями, являється профілактичним засобом проти ряду захворювань [1].
dc.identifier.citationБараболя О. В., Мурай М. В. Народногосподарське значення моркви. Урожайність та якість продукції рослинництва за сучасних технологій вирощування, присвячена 90-річчю з дня народження професора Г. П. Жемели : матеріали міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 30 верес. 2023 р.). Полтава : ПДАУ, 2023. С. 209–211.
dc.identifier.urihttps://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/15363
dc.language.isouk
dc.publisherПолтавський державний аграрний університет
dc.subjectМорква
dc.subjectнародногосподарське значення моркви
dc.subjectвирощування моркви
dc.titleНародногосподарське значення моркви
dc.typeThesis
dspace.entity.typePublication
Files
Original bundle
Now showing 1 - 1 of 1
Loading...
Thumbnail Image
Name:
Збірник_ПДАУ_30.09_23 Бараболя -Мурай.pdf
Size:
711.73 KB
Format:
Adobe Portable Document Format
License bundle
Now showing 1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
Name:
license.txt
Size:
16.99 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: