Publication: Народногосподарське значення моркви
dc.contributor.author | Бараболя, Ольга Валеріївна | |
dc.contributor.author | Мурай, М. | |
dc.date.accessioned | 2023-10-24T12:17:44Z | |
dc.date.available | 2023-10-24T12:17:44Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.description.abstract | Морква як овочева коренеплідна культура займає провідне місце у посівах господарств серед овочевих культур, зокрема і серед коренеплідних рослин та має досить таки широкий ареал розповсюдження. Поживна цінність цієї овочевої культури досить висока, різноманітність сортів та гібридів дає можливість вирощувати в різних регіонах України, їхня пластичність до умов вирощування, висока лежкість й транспортабельність продукції дають змогу забезпечити населення свіжим овочем цілий рік. У добовому раціоні сучасної людини морква займає друге місце після таких овочів як капуста за споживанням. Окрім поживної та дієтичної цінностей, морква володіє, також, і лікувальними властивостями, являється профілактичним засобом проти ряду захворювань [1]. | |
dc.identifier.citation | Бараболя О. В., Мурай М. В. Народногосподарське значення моркви. Урожайність та якість продукції рослинництва за сучасних технологій вирощування, присвячена 90-річчю з дня народження професора Г. П. Жемели : матеріали міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 30 верес. 2023 р.). Полтава : ПДАУ, 2023. С. 209–211. | |
dc.identifier.uri | https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/15363 | |
dc.language.iso | uk | |
dc.publisher | Полтавський державний аграрний університет | |
dc.subject | Морква | |
dc.subject | народногосподарське значення моркви | |
dc.subject | вирощування моркви | |
dc.title | Народногосподарське значення моркви | |
dc.type | Thesis | |
dspace.entity.type | Publication |