Publication:
Особливості зберігання зерна зернових культур

Loading...
Thumbnail Image
Date
2025-04-22
Authors
Бараболя, Ольга Валеріївна
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
ПДАУ
Research Projects
Organizational Units
Journal Issue
Abstract
Зерно є живим організмом, у якому після його збирання продовжуються біологічні процеси, що призводять до так званого післязбирального достигання. Ці процеси супроводжуються активними обмінами поживних речовин у клітинах зерна, що може спричиняти втрати в масі та погіршення його якості. Інтенсивність таких процесів безпосередньо залежить від умов навколишнього середовища. Крім того, за сприятливих умов для зберігання зерна починають активно розвиватися шкідники, що ще більше впливають на його якість і можуть призвести до втрат.
Description
Keywords
Зерно, зернові культури, зберігання
Citation
Бараболя О. В. Особливості зберігання зерна зернових культур. Аграрний бізнес: технології вирощування, зберігання, переробки зернових і олійних культур : матеріали І міжнар. наук.-практ. конф. (м. Полтава, 22 квіт. 2025 р.). Полтава : ПДАУ, 2025. С. 37–39.