Фахові видання
Permanent URI for this collection
Browse
Browsing Фахові видання by Author "Kravchenko, O. I."
Now showing 1 - 3 of 3
Results Per Page
Sort Options
Item Influence of vitamins on the prooxidant-antioxidant homeostasis in boars under the conditions of heat stress.(2020-02) Usenko, S. O.; Shostia, A. M.; Stojanovskyi, V. G.; Tenditnyk, V. S.; Birta, G. O.; Kravchenko, O. I.; Kuzmenko, L. M.; Усенко, Світлана Олексіївна; Шостя, Анатолій Михайлович; Тендітник, Володимир Сергійович; Кузьменко, Лариса Михайлівна; Кравченко, Оксана ІванівнаItem Застосування імунокастрації для покращання якості туш кнурів в умовах промислового виробництва свинини в Україні(Вісник аграрної науки Причорномор’я. https://visnyk.mnau.edu.ua, 2017) Кравченко, Оксана Іванівна; Kravchenko, O. I.; Гетя, Андрій Анатолійович; Getya, A. A.; Повод, Микола; Povod, M.У роботі представлено порівняльний аналіз якості туш, отриманих від імунокастрованих та хірургічно кастрованих кнурів. Встановлено, що туші імунокастрованх кнурів мали меншу товщину шпику по всій туші, вищий вміст м’язової тканини, а також переважали хірургічно кастрованих за вмістом великокускових напівфабрикатів (ошийок, корейка, м’ясо окосту). In this article the results of comparative analyze of carcass quality of immunocastrated versus surgically castrated boars are shown. It has been determined that the carcasses, obtained from immunocastrated boars, had lower backfat level over the whole carcass and higher meat content. They also had higher content of semi-fi nished products like neck, loin, ham. В данной статье представлены результаты сравнительного анализа качества туш, полученных от иммунокастрированных и хирургически кастрированных хряков. Установлено, что туши иммунокастрированных хряков имели меньшую толщину шпика по всей туше, болеем высокое содержание мышечной ткани, а также превосходили хирургически кастрированных по содержанию крупнокусковых полуфабрикатов (ошеек, корейка, мясо окорока).Item Інтенсивність росту хірургічно кастрованих та не кастрованих гібридних поросят в умовах промислового виробництва свинини(Сумський національний аграрний університет, 2017) Повод, Микола; Кравченко, Оксана Іванівна; Гетя, Андрій Анатолійович; Самохіна, Євгенія; Шпетний, Микола; Povod, N.G.; Kravchenko, O. I.; Getya, A. A.; Samokhina, E.A.; Shpetniy, N.B.В наведеній статті проведено порівняльний аналіз інтенсивності росту, оплати корму та збереження не кастрованих та хірургічно кастрованих поросят поєднання йорк- шир×ландрас×максгро в умовах ТОВ «НВП «Глобинський свинокомплекс». Результати проведених досліджень свідчать, що некастровані поросята в період їх дорощування до 77-добового віку мали вищий рівень середньодобових та абсолютних приростів живої маси на 7,4% та 3,4% відповідно (Р<0,05). Відповідно і загальна маса всіх поросят та маса однієї голови по завершенню дорощування у них були вищою, на 2,1% і 5,76% (Р<0,01). Разом з тим, не кастровані поросята поступались хіру- ргічно кастрованим аналогам за збереженістю на 4,5%. In this article is listed, a comparative analysis of the intensity of growth, the payment of feed and the safety of non-neutered and surgically castrated piglets, a combination of yorkshire×landras×maksgro in the conditions of LLC "NPP" Globinsky svinokompleks ". The results of the conducted studies show that non-castrated pigs during their growing up to 77-dayold age had a higher level of daily average and absolute growth of live weight by 7,4 % and 3,4% respectively (P <0,05). Accordingly, the total weight of all piglets and the weight of one head after the completion of growth in them were higher by 2,1 % and 5,76 % (P <0,01). At the same time, non-castrated piglets were less than surgically castrated analogues for preservation by 4,5 %.