Патенти на корисну модель_2024
Permanent URI for this collection
Browse
Browsing Патенти на корисну модель_2024 by Subject "Розсільний сир, козине молоко, сир з козиного молока"
Now showing 1 - 1 of 1
Results Per Page
Sort Options
Publication Спосіб виробництва розсільного сиру з козиного молока(Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2024) Карбан, Юлія Василівна; Кравченко, Оксана Іванівна; Іванов, Олег МиколайовичСпосіб виробництва розсільного сиру, який передбачає використання нормалізованого, пастеризованого молока, в яке вносять розчин хлористого кальцію, бактеріальну закваску для розсільних сирів і молокозсідний фермент, зсідання молока та обробку згустка, формування та пресування бринзи, розрізання пласта, соління і дозрівання, який відрізняється тим, що як сировину використовують козине молоко, після розрізання згустка додають цілі зерна гірчиці у кількості 0,3 % від маси отриманого сирного зерна, соління готового відпресованого згустка впродовж перших 5-ти діб здійснюють у 20-22 % водному розчині кухонної солі, а на 5- й день проводять заміну використаного розсолу на розсіл з концентрацією кухонної солі 13-14 % і витримують в ньому до 20-го дня визрівання до повної готовності продукту