Патенти на корисну модель_2024
Permanent URI for this collection
Browse
Recent Submissions
Publication Спосіб виготовлення хліба пшеничного з ламінарією слані(Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2024) Хмельницька, Євгенія Вікторівна; Бараболя, Ольга Валеріївна; Гнуча, Т. Р.; Юхно, Віктор Миколайович; Будник, Ніна Василівна; Кайнаш, Алла Петрівна; Шелудько, Вікторія Миколаївна; Семенов, Анатолій ОлексійовичСпосіб виготовлення хліба пшеничного, що передбачає підготовку компонентів, замішування тіста, бродіння, формування, дозрівання, випікання, охолодження, який відрізняється тим, що на етапі підготовки компонентів просіюють ламінарії слані за допомогою сита з отворами діаметром 3 мм, а на етапі замішування тіста вносять ламінарії слані, при наступному співвідношенні компонентів, мас. %: борошно пшеничне 1-го ґатунку 90,2-88,5 дріжджі хлібопекарські 1,80-1,75 сіль кухонна харчова 1,39-1,30 цукор 3,61-3,45 ламінарії слані 3,0-5,0.Publication Безконтактний датчик постійного струму(Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2024) Костенко, Олена Михайлівна; Кошовий, М. Д.; Рожнова, Т. Г.; Чебикіна, Т. В.; Боговісов, О. Ю.Безконтактний датчик постійного струму, що містить джерело живлення, диференційний підсилювач, магнітопровід з обмоткою розмагнічення, в зазорі якого розміщений датчик Холла, аналого-цифровий перетворювач, підключений до мікропроцесора, з'єднаного із обмоткою розмагнічення магнітопроводу, який відрізняється тим, що струмові виводи датчика Холла підключені до виходу стабілізованого джерела живлення, а його потенційні виводи під'єднані до диференційного підсилювача, з'єднаного з аналогоцифровим перетворювачем.Publication Технічний засіб для завантаження зерна до силосних споруд(Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2024) Шостя, Анатолій Михайлович; Мороз, Світлана Едуардівна; Калашник, Олена Володимирівна; Сьомич, Микола Іванович; Усенко, Світлана Олексіївна; Слинько, Віктор Григорович; Кузьменко, Лариса Михайлівна; Шаферівський, Богдан Сергійович; Мироненко, Олена Іванівна; Ільченко, Марія Олександрівна; Сябро, Альона Сергіївна; Опара, Надія Миколаївна; Іванов, Олег МиколайовичТехнічний засіб для завантаження зерна до силосних споруд, що складається з гофрованого завантажувального рукава, що має на своїй зовнішній бічній стороні напрямні у вигляді кілець, з протягнутими крізь них тросами, механізму приводу підйому-опускання рукава та закріпленого гнучкими ланками до напрямних рукава зовнішнього зрізаного у верхній частині конуса, всередині якого симетрично знаходиться повноцінний конус, закріплений у верхній і нижній частинах перемичками із зовнішнім зрізаним конусом, який відрізняється тим, що в просторі між конусами встановлені дві конусні спіральні стрічки, одна з яких прикріплена до внутрішньої поверхні зрізаного конуса, твірна якої перпендикулярна до твірної конуса, а інша -до повноцінного конуса, твірна якої знаходиться під гострим кутом до твірної цього конуса.Publication Шліфувальний абразивний круг(Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2024) Лапенко. Тарас Григорович; Іванкова, Олена Володимирівна; Діденко, О. А.; Дудник, Володимир Васильович; Іванов, Олег МиколайовичШліфувальний абразивний круг, що містить металевий корпус, на обох торцях якого за допомогою гвинтів закріплені тарілчасті елементи з радіальними пазами, які утворюють з корпусом шліфувального круга радіальні канали, при цьому тарілчасті елементи утворюють з корпусом порожнини, який відрізняється тим, що в корпусі виконані центральні радіальні канали, які ближче до периферійної частини корпусу, розгалужуються під кутом в обидва боки до торців круга з виходом до порожнин між тарілчастими елементами та корпусомPublication Спосіб безпечного спрямування зерна на зберігання(Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2024) Шостя, Анатолій Михайлович; Усенко, Світлана Олексіївна; Слинько, Віктор Григорович; Кузьменко, Лариса Михайлівна; Шаферівський, Богдан Сергійович; Мироненко, Олена Іванівна; Ільченко, Марія Олександрівна; Сябро, Альона Сергіївна; Арендаренко, Володимир Миколайович; Опара, Надія Миколаївна; Іванов, Олег Миколайович; Сімонов, К. В.Спосіб безпечного спрямування зерна на зберігання, який включає направлення зернової маси вздовж гофрованого завантажувального рукава з механічним приводом підйому-опускання до засобу гальмування та розсіювання зернового потоку, який відрізняється тим, що зернова маса у засобі гальмування та розсіювання рухається скачкоподібно по спіралеподібних стрічках з формуванням обертового руху навколо центральної осі концентрично розташованих конусівPublication Картоплесаджалка(Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2024) Лапенко, Тарас Григорович; Арендаренко, Володимир Миколайович; Крохмаль, В. О.; Опара, Надія Миколаївна; Іванов, Олег МиколайовичКартоплесаджалка, яка складається з рами, причіпного пристрою, поворотного циліндричного бункера, встановленого на осі, садильного апарата з напрямним лотком, передавального механізму, опорноприводного колеса з приводною зірочкою та ланцюговою передачею, сошника і загортача-гребенеутворювача, яка відрізняється тим, що в бункері міститься дві радіальні перегородки, одна є рухомою і обертається разом з бункером, а інша - нерухома і знаходиться біля забірного вікна бункера та має ухил до вікнаPublication Спосіб виробництва розсільного сиру з козиного молока(Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2024) Карбан, Юлія Василівна; Кравченко, Оксана Іванівна; Іванов, Олег МиколайовичСпосіб виробництва розсільного сиру, який передбачає використання нормалізованого, пастеризованого молока, в яке вносять розчин хлористого кальцію, бактеріальну закваску для розсільних сирів і молокозсідний фермент, зсідання молока та обробку згустка, формування та пресування бринзи, розрізання пласта, соління і дозрівання, який відрізняється тим, що як сировину використовують козине молоко, після розрізання згустка додають цілі зерна гірчиці у кількості 0,3 % від маси отриманого сирного зерна, соління готового відпресованого згустка впродовж перших 5-ти діб здійснюють у 20-22 % водному розчині кухонної солі, а на 5- й день проводять заміну використаного розсолу на розсіл з концентрацією кухонної солі 13-14 % і витримують в ньому до 20-го дня визрівання до повної готовності продуктуPublication Спосіб кількісного гельмінтокопроовоскопічного дослідження(Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2024) Кручиненко, Олег Вікторович; Бондаревський, І. Л.; Іванов, Олег МиколайовичСпосіб кількісного гельмінтокопроовоскопічного дослідження, що включає облік яєць у досліджуваній пробі фекалій, який відрізняється тим, що кількісний облік яєць здійснюють в пробі фекалій за низької інтенсивності інвазії, що становить 3-5 яєць гельмінтів в 1 г фекалій, для чого пробу фекалій додають до флотаційного розчину з наступним перемішуванням та фільтрацією сформованого розчину, з якого відбирають зразки в об'ємі 1,5 мл та заповнюють ними циліндричні пластикові пристрої до утворення меніска з накриттям покривними скельцями, після чого через 7-10 хв флотації покривні скельця знімають та переносять на предметне скло, на яке нанесено паралельні лінії, з визначенням кількості яєць між склом та перерахунком їх кількості на 1 г фекалій.Item Спосіб обробки зерна злакових культур(Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2024) Шостя, Анатолій Михайлович; Мороз, Світлана Едуардівна; Калашник, Олена Володимирівна; Слинько, Віктор Григорович; Кузьменко, Лариса Михайлівна; Шаферівський, Богдан Сергійович; Ільченко, Марія Олександрівна; Сябро, Альона Сергіївна; Березницький, Віктор Іванович; Опара, Надія Миколаївна; Іванов, Олег МиколайовичСпосіб обробки зерна злакових культур, у якому зерно через завантажувальний патрубок подають до верхньої лійки, звідки воно затягується в клиновидні зони між лопатками лійки та горизонтальною поверхнею круга, де під впливом зростаючого міжзернового тиску здійснюють обробку його зовнішньої поверхні з виокремленням поверхневих тканин та частково обробленого зерна, яке, рухаючись по абразивній поверхні круга в радіальному напрямку, надходить в кільцевий зазор між торцевою поверхнею круга та ситовим циліндром, де продовжується інтенсивне стирання зерна з відділенням покривних тканин, який відрізняється тим, що зерно в клиновидному просторі додатково ущільнюють та притискають до абразивної поверхні круга за рахунок лопаток лійок, що обертаються в протилежному напрямку від абразивних кругів, крім цього зерно під впливом рухомих лопаток здійснює плавний підйом по їх поверхні з наступним завалюванням на передній фронт потоку зерна, що рухається разом із лопаткою.Item Волоконно-оптичний датчик для вимірювання вологості та температури(Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2024) Костенко, Олена Михайлівна; Кошовий, Микола Дмитрович; Кураксін, Денис Володимирович; Бичков, Андрій Володимирович; Ковшар, Наталія Євгенівна; Світличний, Олександр ВолодимировичВолоконно-оптичний датчик для вимірювання вологості та температури, що містить світловод, установлений у трубці із гігроскопічного матеріалу і закріплений у перфорованому корпусі, джерело оптичного випромінювання, фотоприймач, підключений до послідовно з'єднаних підсилювача та аналого-цифрового перетворювача, який відрізняється тим, що введені додатковий світловод, що змонтований на консольно закріпленій у корпусі біметалевій пружині, та електричний ланцюг із послідовно з'єднаних фотоприймача і підсилювача, який підключений до аналого-цифрового перетворювача, причому вхідний торець додаткового світловоду розміщений перед джерелом оптичного випромінювання, а вихідний торець установлений перед додатковим фотоприймачемItem Спосіб виробництва кексів з екстрактом волоського горіха молочної стиглості(Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2024) Кайнаш, Алла Петрівна; Будник, Ніна Василівна; Худолій, Альона Вікторівна; Ремізова, Надія ЛеонідівнаСпосіб виробництва кексів з екстрактом волоського горіха молочної стиглості, що включає підготовку сировини, збивання масла з цукром і меланжем, заміс тіста, формування, випікання, охолодження та оздоблення рафінадною пудрою, який відрізняється тим, що на стадії замісу тіста додають екстракт волоського горіха молочної стиглості, як такий використовують 70 %-й водно-спиртовий екстракт волоського горіха молочної стиглості, при цьому компоненти сировини беруть у наступному рецептурному співвідношенні, мас. %: борошно пшеничне 21,9…22,5 цукор-пісок 14,7…16,2 масло вершкове 14,7…16,05 меланж 12,8…12,8 екстракт волоського горіха 20,0…15,0 сіль 0,3…0,6 родзинки 14,83…16,0 пудра рафінадна 0,7…0,73 есенція 0,01…0,06 амоній вуглекислий 0,06…0,06Item Волоконно-оптична система вимірювання рівня рідини(Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2024) Костенко, Олена Михайлівна; Кошовий, Микола Дмитрович; Кураксін, Денис Володимирович; Бичков, Андрій Володимирович; Ковшар, Наталія Євгенівна; Світличний, Олександр ВолодимировичВолоконно-оптична система вимірювання рівня рідини, що містить ємкість для рідини, джерело та приймач випромінювання, вхідне та вихідні оптичні волокна, трубу з розміщеними в ній поплавком та лінійкою, яка відрізняється тим, що додатково введені вхідні оптичні волокна, які оптично з'єднані з джерелом випромінювання, а їх вихідні торці закріплені на лінійці та чергуються із закріпленими на лінійці вхідними торцями вихідних оптичних волокон, що під'єднані до приймача випромінювання, який підключений до послідовно з'єднаних підсилювача, логічної схеми "İ" та двійкового реверсивного лічильника, при цьому на поплавку установлена дзеркальна поверхня, що направлена в сторону торців вхідних та вихідних оптичних волокон, закріплених на лінійці, перший вихід блока управління під'єднаний до першого входу логічної схеми "İ", а два інших - до двійкового реверсивного лічильника.Item Спосіб виготовлення безглютенового блонді(Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2024) Шелудько, Вікторія Миколаївна; Хмельницька, Євгенія ВікторівнаСпосіб приготування безглютенового блонді, що включає збивання яєць із цукром, введення у збиту масу розм'якшеного вершкового масла, заміс тіста, додавання у тісто подрібненого білого шоколаду і підготовленої чорниці, формування, випікання, який відрізняється тим, що на етапі збивання масла вносять суміш обліпихового пюре і пюре з гарбуза, а на етапі замісу тіста вносять борошно кукурудзяне тонкого помелу, у наступному співвідношенні компонентів, мас. %: борошно кукурудзяне 11,65-11,54 шоколад білий 13,19-13,07 масло вершкове 14,42-14,29 пюре з гарбуза 3,05-6,05 пюре з обліпихи 19,24-16,94 яйця курячі 12,06-11,95 цукор-пісок 16,96-16,81 чорниця 9,42-9,34.Item Волоконно-оптичний датчик температури(Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2024) Костенко, Олена Михайлівна; Кошовий, Микола Дмитрович; Кураксін, Денис Володимирович; Бичков, Андрій Володимирович; Ковшар, Наталія Євгенівна; Світличний, Олександр ВолодимировичВолоконно-оптичний датчик температури, що містить корпус, біметалеву спіральну пружину, яка закріплена в корпусі, передавальні та приймальні оптичні волокна, джерело випромінювання та фотоприймачі, який відрізняється тим, що введені непрозора пластинка з отвором, з'єднана із біметалевою спіральною пружиною, додаткові передавальні та приймальні оптичні волокна, які розміщені з протилежних сторін пластинки одне під одним в напрямку її переміщення, а вихідні торці приймальних оптичних волокон розкладені у отвори волоконно-оптичного перетворювача для отримання інформації у двійковому коді.Item Хіміко-механічний спосіб переробки деградованих хімічних джерел енергії(Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2024) Крикунова, Валентина Юхимівна; Сахно, Тамара Вікторівна; Шиян, Надія Іванівна; Шинкаренко, Валентин Іванович; Криворучко, Аліна Валеріївна; Стрижак, Світлана Володимирівна; Стрижак, Діана Олександрівна; Іванов, Олег Миколайович; Ромашко, Таміла ПетрівнаХіміко-механічний спосіб переробки деградованих хімічних джерел енергії, який передбачає попереднє механічне подрібнення металопластикової маси відпрацьованих акумуляторів з наступним вилученням та фракціонуванням металовмісної маси внаслідок термічної обробки, який відрізняється тим, що подрібнену металовмісну масу порційно дозатором спрямовують в реактор для реалізації сірчанокислого процесу з утворенням сульфатів цинку та нікелю та виокремленням водню, який через каплевідбійник збирають в газгольдер, у свою чергу, отриманий розчин сульфатів металів через дозатор перевантажують в хімічний реактор, де його нейтралізують гідроксидом натрію, при цьому продукти нейтралізації фільтрують на барабанному фільтрі з виокремленням розчину сульфату натрію як фільтрату, який послідовно розпарюють та висушують у сушильному апараті, та осаду у вигляді гідроксиду нікелю та цинку, який перевантажують шнеком до наступного реактора, де проводять лугування гідроксидом натрію, з наступним розділенням продуктів реакції, а саме гідроксиду нікелю, натрієвої солі метацинкової кислоти, на барабанному фільтрі та висушують їх до стану готового продукту.Item Діагностичний стенд для технічного обслуговування автотракторних акумуляторів(Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2024) Келемеш, Антон Олександрович; Горбенко, Олександр Вікторович; Галич, Олександр АнатолійовичДіагностичний стенд для технічного обслуговування автотракторних акумуляторів, що містить стіл з каркасом з висувними шухлядами, обладнаний кришкою з розташованими на ній робочим інвентарем для обслуговування акумуляторів та нішою для візка, та містить пересувний візок з верхньою та нижньою полицями, при цьому остання виконана з можливістю висуватися назовні візка за допомогою двох рукояток, який відрізняється тим, що кожна рукоятка нижньої полиці виконана порожнистою, всередині якої вільно розташована трубчаста ніжка, яка має у верхній та нижній частинах радіальні отвори для штифта для закріплення її у крайньому верхньому та нижньому положеннях в рукоятці.Item Змішувальний хімічний аппарат(Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2024) Горик, Олексій Володимирович; Чернявський, Анатолій Миколайович; Брикун, Олександр Миколайович; Ковальчук, Станіслав Богданович; Муравльов, Володимир Вячеславович1. Змішувальний хімічний апарат, що містить порожнистий циліндричний корпус, закриту кришку, в порожнині якого знаходиться пристрій, що перемішує (мішалка), і привід мішалки, розташований зовні корпусу, який відрізняється тим, що корпус змішувального апарата виконаний суцільнозварним або суцільнолитим у вигляді циліндричної обичайки діаметром dоб з еліптичними днищами: верхнім і нижнім, у яких вирізані центральні люки діаметром dл, діаметр люків dл значно менше діаметра циліндричної обичайки dоб, тобто dлItem Волокно-оптичний датчик(Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2024) Костенко, Олена Михайлівна; Кошовий, Микола Дмитрович; Кураксін, Денис Володимирович; Бичков, Андрій Володимирович; Ковшар, Наталія Євгенівна; Світличний, Олександр ВолодимировичВолоконно-оптичний датчик, що містить корпус, в якому жорстко закріплена вісь, що пронизує інерційну масу, джерело випромінювання, оптично пов'язане з оптичним волокном, а його вихідний торець приєднаний до вимірювальної системи, який відрізняється тим, що оптичне волокно виконане у вигляді двох витих пружин, які з протилежних сторін приєднані до інерційної маси та корпусу.Item Волокно-оптичний датчик деформації(Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2024) Костенко, Олена Михайлівна; Кошовий, Микола Дмитрович; Пилипенко, Олександр Тарасович; Малкова, Ганна Вікторівна; Дрожчана, Ольга УрешівнаВолоконно-оптичний датчик деформації, що містить передавальний та приймальні оптичні волокна, світлодіод та фотодіоди, металеву пластину, закріплену на залізобетонній конструкції, який відрізняється тим, що вихідний торець передавального оптичного волокна закріплений в отворі металевої пластини, додатково введено n-2 фотодіодів та приймальні оптичні волокна, які розміщені один під одним в напрямку переміщення металевої пластини, а вихідні торці приймальних оптичних волокон розкладені у отвори волоконно-оптичного перетворювача для отримання інформації в n-розрядному двійковому коді.Item Спосіб виготовлення тимчасових мікропрепаратів з кліщів роду Chorioptes in toto(Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2024) Коваленко, Станіслав Олегович; Мельничук, Віталій Васильович; Євстаф’єва, Валентина Олександрівна; Ничик, Сергій Анатолійович; Гудзь, Наталія ВікторівнаСпосіб виготовлення тимчасових мікропрепаратів з кліщів роду Chorioptes in toto, що включає підготовку кліщів та їх мікроскопію, який відрізняється тим, що підготовку кліщів здійснюють під мікроскопом, при цьому кліщів занурюють у двокомпонентне середовище з гліцерину та 5 % спиртового розчину йоду в співвідношенні 3:1, а оптимальний час витримки у ньому об'єкта становить 90 хвилин.