Патенти на корисну модель_2024

Permanent URI for this collection

Browse

Recent Submissions

Now showing 1 - 11 of 11
  • Item
    Волоконно-оптичний датчик для вимірювання вологості та температури
    (Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2024) Костенко, Олена Михайлівна; Кошовий, Микола Дмитрович; Кураксін, Денис Володимирович; Бичков, Андрій Володимирович; Ковшар, Наталія Євгенівна; Світличний, Олександр Володимирович
    Волоконно-оптичний датчик для вимірювання вологості та температури, що містить світловод, установлений у трубці із гігроскопічного матеріалу і закріплений у перфорованому корпусі, джерело оптичного випромінювання, фотоприймач, підключений до послідовно з'єднаних підсилювача та аналого-цифрового перетворювача, який відрізняється тим, що введені додатковий світловод, що змонтований на консольно закріпленій у корпусі біметалевій пружині, та електричний ланцюг із послідовно з'єднаних фотоприймача і підсилювача, який підключений до аналого-цифрового перетворювача, причому вхідний торець додаткового світловоду розміщений перед джерелом оптичного випромінювання, а вихідний торець установлений перед додатковим фотоприймачем
  • Item
    Спосіб виробництва кексів з екстрактом волоського горіха молочної стиглості
    (Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2024) Кайнаш, Алла Петрівна; Будник, Ніна Василівна; Худолій, Альона Вікторівна; Ремізова, Надія Леонідівна
    Спосіб виробництва кексів з екстрактом волоського горіха молочної стиглості, що включає підготовку сировини, збивання масла з цукром і меланжем, заміс тіста, формування, випікання, охолодження та оздоблення рафінадною пудрою, який відрізняється тим, що на стадії замісу тіста додають екстракт волоського горіха молочної стиглості, як такий використовують 70 %-й водно-спиртовий екстракт волоського горіха молочної стиглості, при цьому компоненти сировини беруть у наступному рецептурному співвідношенні, мас. %: борошно пшеничне 21,9…22,5 цукор-пісок 14,7…16,2 масло вершкове 14,7…16,05 меланж 12,8…12,8 екстракт волоського горіха 20,0…15,0 сіль 0,3…0,6 родзинки 14,83…16,0 пудра рафінадна 0,7…0,73 есенція 0,01…0,06 амоній вуглекислий 0,06…0,06
  • Item
    Волоконно-оптична система вимірювання рівня рідини
    (Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2024) Костенко, Олена Михайлівна; Кошовий, Микола Дмитрович; Кураксін, Денис Володимирович; Бичков, Андрій Володимирович; Ковшар, Наталія Євгенівна; Світличний, Олександр Володимирович
    Волоконно-оптична система вимірювання рівня рідини, що містить ємкість для рідини, джерело та приймач випромінювання, вхідне та вихідні оптичні волокна, трубу з розміщеними в ній поплавком та лінійкою, яка відрізняється тим, що додатково введені вхідні оптичні волокна, які оптично з'єднані з джерелом випромінювання, а їх вихідні торці закріплені на лінійці та чергуються із закріпленими на лінійці вхідними торцями вихідних оптичних волокон, що під'єднані до приймача випромінювання, який підключений до послідовно з'єднаних підсилювача, логічної схеми "İ" та двійкового реверсивного лічильника, при цьому на поплавку установлена дзеркальна поверхня, що направлена в сторону торців вхідних та вихідних оптичних волокон, закріплених на лінійці, перший вихід блока управління під'єднаний до першого входу логічної схеми "İ", а два інших - до двійкового реверсивного лічильника.
  • Item
    Спосіб виготовлення безглютенового блонді
    (Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2024) Шелудько, Вікторія Миколаївна; Хмельницька, Євгенія Вікторівна
    Спосіб приготування безглютенового блонді, що включає збивання яєць із цукром, введення у збиту масу розм'якшеного вершкового масла, заміс тіста, додавання у тісто подрібненого білого шоколаду і підготовленої чорниці, формування, випікання, який відрізняється тим, що на етапі збивання масла вносять суміш обліпихового пюре і пюре з гарбуза, а на етапі замісу тіста вносять борошно кукурудзяне тонкого помелу, у наступному співвідношенні компонентів, мас. %: борошно кукурудзяне 11,65-11,54 шоколад білий 13,19-13,07 масло вершкове 14,42-14,29 пюре з гарбуза 3,05-6,05 пюре з обліпихи 19,24-16,94 яйця курячі 12,06-11,95 цукор-пісок 16,96-16,81 чорниця 9,42-9,34.
  • Item
    Волоконно-оптичний датчик температури
    (Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2024) Костенко, Олена Михайлівна; Кошовий, Микола Дмитрович; Кураксін, Денис Володимирович; Бичков, Андрій Володимирович; Ковшар, Наталія Євгенівна; Світличний, Олександр Володимирович
    Волоконно-оптичний датчик температури, що містить корпус, біметалеву спіральну пружину, яка закріплена в корпусі, передавальні та приймальні оптичні волокна, джерело випромінювання та фотоприймачі, який відрізняється тим, що введені непрозора пластинка з отвором, з'єднана із біметалевою спіральною пружиною, додаткові передавальні та приймальні оптичні волокна, які розміщені з протилежних сторін пластинки одне під одним в напрямку її переміщення, а вихідні торці приймальних оптичних волокон розкладені у отвори волоконно-оптичного перетворювача для отримання інформації у двійковому коді.
  • Item
    Хіміко-механічний спосіб переробки деградованих хімічних джерел енергії
    (Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2024) Крикунова, Валентина Юхимівна; Сахно, Тамара Вікторівна; Шиян, Надія Іванівна; Шинкаренко, Валентин Іванович; Криворучко, Аліна Валеріївна; Стрижак, Світлана Володимирівна; Стрижак, Діана Олександрівна; Іванов, Олег Миколайович; Ромашко, Таміла Петрівна
    Хіміко-механічний спосіб переробки деградованих хімічних джерел енергії, який передбачає попереднє механічне подрібнення металопластикової маси відпрацьованих акумуляторів з наступним вилученням та фракціонуванням металовмісної маси внаслідок термічної обробки, який відрізняється тим, що подрібнену металовмісну масу порційно дозатором спрямовують в реактор для реалізації сірчанокислого процесу з утворенням сульфатів цинку та нікелю та виокремленням водню, який через каплевідбійник збирають в газгольдер, у свою чергу, отриманий розчин сульфатів металів через дозатор перевантажують в хімічний реактор, де його нейтралізують гідроксидом натрію, при цьому продукти нейтралізації фільтрують на барабанному фільтрі з виокремленням розчину сульфату натрію як фільтрату, який послідовно розпарюють та висушують у сушильному апараті, та осаду у вигляді гідроксиду нікелю та цинку, який перевантажують шнеком до наступного реактора, де проводять лугування гідроксидом натрію, з наступним розділенням продуктів реакції, а саме гідроксиду нікелю, натрієвої солі метацинкової кислоти, на барабанному фільтрі та висушують їх до стану готового продукту.
  • Item
    Діагностичний стенд для технічного обслуговування автотракторних акумуляторів
    (Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2024) Келемеш, Антон Олександрович; Горбенко, Олександр Вікторович; Галич, Олександр Анатолійович
    Діагностичний стенд для технічного обслуговування автотракторних акумуляторів, що містить стіл з каркасом з висувними шухлядами, обладнаний кришкою з розташованими на ній робочим інвентарем для обслуговування акумуляторів та нішою для візка, та містить пересувний візок з верхньою та нижньою полицями, при цьому остання виконана з можливістю висуватися назовні візка за допомогою двох рукояток, який відрізняється тим, що кожна рукоятка нижньої полиці виконана порожнистою, всередині якої вільно розташована трубчаста ніжка, яка має у верхній та нижній частинах радіальні отвори для штифта для закріплення її у крайньому верхньому та нижньому положеннях в рукоятці.
  • Item
    Змішувальний хімічний аппарат
    (Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2024) Горик, Олексій Володимирович; Чернявський, Анатолій Миколайович; Брикун, Олександр Миколайович; Ковальчук, Станіслав Богданович; Муравльов, Володимир Вячеславович
    1. Змішувальний хімічний апарат, що містить порожнистий циліндричний корпус, закриту кришку, в порожнині якого знаходиться пристрій, що перемішує (мішалка), і привід мішалки, розташований зовні корпусу, який відрізняється тим, що корпус змішувального апарата виконаний суцільнозварним або суцільнолитим у вигляді циліндричної обичайки діаметром dоб з еліптичними днищами: верхнім і нижнім, у яких вирізані центральні люки діаметром dл, діаметр люків dл значно менше діаметра циліндричної обичайки dоб, тобто dл
  • Item
    Волокно-оптичний датчик
    (Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2024) Костенко, Олена Михайлівна; Кошовий, Микола Дмитрович; Кураксін, Денис Володимирович; Бичков, Андрій Володимирович; Ковшар, Наталія Євгенівна; Світличний, Олександр Володимирович
    Волоконно-оптичний датчик, що містить корпус, в якому жорстко закріплена вісь, що пронизує інерційну масу, джерело випромінювання, оптично пов'язане з оптичним волокном, а його вихідний торець приєднаний до вимірювальної системи, який відрізняється тим, що оптичне волокно виконане у вигляді двох витих пружин, які з протилежних сторін приєднані до інерційної маси та корпусу.
  • Item
    Волокно-оптичний датчик деформації
    (Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2024) Костенко, Олена Михайлівна; Кошовий, Микола Дмитрович; Пилипенко, Олександр Тарасович; Малкова, Ганна Вікторівна; Дрожчана, Ольга Урешівна
    Волоконно-оптичний датчик деформації, що містить передавальний та приймальні оптичні волокна, світлодіод та фотодіоди, металеву пластину, закріплену на залізобетонній конструкції, який відрізняється тим, що вихідний торець передавального оптичного волокна закріплений в отворі металевої пластини, додатково введено n-2 фотодіодів та приймальні оптичні волокна, які розміщені один під одним в напрямку переміщення металевої пластини, а вихідні торці приймальних оптичних волокон розкладені у отвори волоконно-оптичного перетворювача для отримання інформації в n-розрядному двійковому коді.
  • Item
    Спосіб виготовлення тимчасових мікропрепаратів з кліщів роду Chorioptes in toto
    (Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2024) Коваленко, Станіслав Олегович; Мельничук, Віталій Васильович; Євстаф’єва, Валентина Олександрівна; Ничик, Сергій Анатолійович; Гудзь, Наталія Вікторівна
    Спосіб виготовлення тимчасових мікропрепаратів з кліщів роду Chorioptes in toto, що включає підготовку кліщів та їх мікроскопію, який відрізняється тим, що підготовку кліщів здійснюють під мікроскопом, при цьому кліщів занурюють у двокомпонентне середовище з гліцерину та 5 % спиртового розчину йоду в співвідношенні 3:1, а оптимальний час витримки у ньому об'єкта становить 90 хвилин.