Publication: Ефективність регуляторів росту у формуванні урожайності сої
Loading...
Date
2025-06-13
Authors
Шокало, Наталія Сергіївна
Ріг, Б. В.
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Полтавський державний аграрний університет
Abstract
Серед культур світового землеробства особливе місце багато років належить сої. Серед зернобобових і олійних культур вона є найпоширенішою, бо вирощують її на всіх континентах. У ряді багатьох країн сої належить вирішальна роль у харчовому і кормовому балансах. Через свою багатофункціональність і пластичність дана культура вигідна як економічно, так і екологічно. З насіння сої одержують значну кількість рослинної олії і білка. Завдяки здатності сої до азотфіксації через симбіоз її кореневої системи з бульбочковими бактеріями можна знизити внесення азотних добрив. Вона є добрим попередником для багатьох не бобових культур, зокрема для зернових.
Description
Шокало Н. С., Ріг Б. В. Ефективність регуляторів росту у формуванні урожайності сої. Урожайність та якість продукції рослинництва за сучасних технологій вирощування, присвячена пам’яті професора Г. П. Жемели : матеріали міжнар. наук. практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 30 вересня 2024 р.). Полтава : ПДАУ, 2024. С. 88-90.
Keywords
Соя, рослинна олії, білок