Publication: Перспективи використання альтернативної сировини, зокрема нутового борошна
No Thumbnail Available
Date
2025-11-03
Authors
Бараболя, Ольга Валеріївна
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Загострення екологічних проблем, динамічне зростання чисельності населення та постійне підвищення попиту, зокрема на продукти харчування, обумовлюють потребу у розширенні асортименту продукції з високими споживчими якостями та конкурентними перевагами. Хліб, як традиційна складова щоденного раціону, потребує вдосконалення рецептур з орієнтацією на збагачення поживними компонентами. У контексті зростаючого антропогенного навантаження на організм, спричиненого несприятливими умовами довкілля, зменшуються можливості організму до адаптації й саморегуляції, що може провокувати функціональні розлади різних систем органів. Враховуючи значну частку хлібобулочних виробів у харчуванні сучасної людини, зміна їхнього складу є ефективним підходом до створення функціональних продуктів, які відповідають актуальним потребам населенн.
Description
Бараболя О.В. Перспективи використання альтернативної сировини, зокрема нутового борошна. Матеріали міжнародних науково-практичних конференцій «Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві» та «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі». – К. : НУХТ, 2025. С.33-36. ISBN 978-966-612-385-8
Keywords
Нутове борошно, функціональні продукти, хлібобулочні вироби, біологічна цінність, мікроелементи, зниження глікемічного індексу, реологічні характеристики тіста, кінетика бродіння, об’єм хліба