Publication: Перспективи використання альтернативної сировини, зокрема нутового борошна
| dc.contributor.author | Бараболя, Ольга Валеріївна | |
| dc.date.issued | 2025-11-03 | |
| dc.description | Бараболя О.В. Перспективи використання альтернативної сировини, зокрема нутового борошна. Матеріали міжнародних науково-практичних конференцій «Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві» та «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі». – К. : НУХТ, 2025. С.33-36. ISBN 978-966-612-385-8 | |
| dc.description.abstract | Загострення екологічних проблем, динамічне зростання чисельності населення та постійне підвищення попиту, зокрема на продукти харчування, обумовлюють потребу у розширенні асортименту продукції з високими споживчими якостями та конкурентними перевагами. Хліб, як традиційна складова щоденного раціону, потребує вдосконалення рецептур з орієнтацією на збагачення поживними компонентами. У контексті зростаючого антропогенного навантаження на організм, спричиненого несприятливими умовами довкілля, зменшуються можливості організму до адаптації й саморегуляції, що може провокувати функціональні розлади різних систем органів. Враховуючи значну частку хлібобулочних виробів у харчуванні сучасної людини, зміна їхнього складу є ефективним підходом до створення функціональних продуктів, які відповідають актуальним потребам населенн. | |
| dc.identifier.uri | https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19577 | |
| dc.language.iso | uk | |
| dc.subject | Нутове борошно | |
| dc.subject | функціональні продукти | |
| dc.subject | хлібобулочні вироби | |
| dc.subject | біологічна цінність | |
| dc.subject | мікроелементи | |
| dc.subject | зниження глікемічного індексу | |
| dc.subject | реологічні характеристики тіста | |
| dc.subject | кінетика бродіння | |
| dc.subject | об’єм хліба | |
| dc.title | Перспективи використання альтернативної сировини, зокрема нутового борошна | |
| dc.type | Article | |
| dspace.entity.type | Publication |