Publication:
Місце сої в світовому рослинництві

Loading...
Thumbnail Image
Date
2024-11-26
Authors
Піщаленко, Марина Анатоліївна
Логвиненко, Вадим Васильович
Дебела, А. С.
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
ПДАУ
Research Projects
Organizational Units
Journal Issue
Abstract
Соя - одна з найдавніших культурних рослин, які використовуються людиною з незапам'ятних часів. У XX столітті соя відкрита людиною заново. Вона отримала швидке поширення на всіх континентах і широке застосування в кулінарії, тваринництві, в промисловості та медицині. З насіння сої виробляється широкий асортимент білокововмісних продуктів. Такі продукти, як білкові напівфабрикати (знежирена і напівжирне борошно, сухе соєве молоко, окара, концентрати і ізоляти соєвих білків, соєвий сир) використовуються або як компоненти різних харчових продуктів і страв, або в якості сировини. Соя дійсно унікальна. Це продукт, практично не дає ніяких відходів.
Description
Keywords
Соя, рослинництво, рослинний білок, соєві молочні продукти
Citation
Піщаленко М. А., Логвиненко В. В., Дебела А. С. Місце сої в світовому рослинництві. Сучасні аспекти і технології у захисті рослин : матеріали VI міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 26 листоп. 2024 р.). Полтава : ПДАУ, 2024. С. 104–108. DOI: 10.5281/zenodo.14534615