Publication: Evaluation of grain properties of buckwheat depending on variety
Loading...
Date
2024
Authors
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
В даній статті представлена інформація про вплив сортів гречки на формування круп’яних властивостей. Дослідження проводилися на шести сортах (Дикуль, Дев’ятка, Софія, Воля, Надія та Слобожанка), з такими показниками як плівчатість, вихід чистого ядра та вміст білка в насінні гречки. Дослідження проводились протягом 2021-2023 років в умовах Полтавської області. Кращими сортами за досліджуваним показником вміст білка виявлено - Дикуль, Дев’ятка Софія. За плівчастістю всі сорти були на високому рівні. Для вирощування гречки в нашому регіоні на круп’яні цілі рекомендуємо всі шість сортів.
Description
Keywords
Крупа, гречка, сорт, плівчатість, вихід чистого ядра, вміст білка
Citation
Shakalii S. M., Bahan А. V., Golovash L.M. Evaluation of grain properties of buckwheat depending on variety. Modern engineering and innovative technologies. 2024. Iss. 33, pt. 1. Р. 123–127. DOI: 10.30890/2567-5273.2024-33-00-017