Publication:
Evaluation of grain properties of buckwheat depending on variety

dc.contributor.authorShakalii, S. M.
dc.contributor.authorBahan, A. V.
dc.contributor.authorGolovash, L.
dc.contributor.authorШакалій, Світлана Миколаївна
dc.contributor.authorБаган, Алла Василівна
dc.contributor.authorГоловаш, Людмила Михайлівна
dc.date.accessioned2024-07-23T09:23:32Z
dc.date.available2024-07-23T09:23:32Z
dc.date.issued2024
dc.description.abstractВ даній статті представлена інформація про вплив сортів гречки на формування круп’яних властивостей. Дослідження проводилися на шести сортах (Дикуль, Дев’ятка, Софія, Воля, Надія та Слобожанка), з такими показниками як плівчатість, вихід чистого ядра та вміст білка в насінні гречки. Дослідження проводились протягом 2021-2023 років в умовах Полтавської області. Кращими сортами за досліджуваним показником вміст білка виявлено - Дикуль, Дев’ятка Софія. За плівчастістю всі сорти були на високому рівні. Для вирощування гречки в нашому регіоні на круп’яні цілі рекомендуємо всі шість сортів.
dc.identifier.citationShakalii S. M., Bahan А. V., Golovash L.M. Evaluation of grain properties of buckwheat depending on variety. Modern engineering and innovative technologies. 2024. Iss. 33, pt. 1. Р. 123–127. DOI: 10.30890/2567-5273.2024-33-00-017
dc.identifier.issn2567-5273
dc.identifier.urihttps://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/17384
dc.language.isouk
dc.subjectКрупа
dc.subjectгречка
dc.subjectсорт
dc.subjectплівчатість
dc.subjectвихід чистого ядра
dc.subjectвміст білка
dc.titleEvaluation of grain properties of buckwheat depending on variety
dc.title.alternativeОцінка круп’яних властивостей гречки залежно від сорту
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
Files
Original bundle
Now showing 1 - 1 of 1
Loading...
Thumbnail Image
Name:
ОЦІНКА КРУП’ЯНИХ.pdf
Size:
728.61 KB
Format:
Adobe Portable Document Format
License bundle
Now showing 1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
Name:
license.txt
Size:
17.09 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: