Publication: Evaluation of grain properties of buckwheat depending on variety
dc.contributor.author | Shakalii, S. M. | |
dc.contributor.author | Bahan, A. V. | |
dc.contributor.author | Golovash, L. | |
dc.contributor.author | Шакалій, Світлана Миколаївна | |
dc.contributor.author | Баган, Алла Василівна | |
dc.contributor.author | Головаш, Людмила Михайлівна | |
dc.date.accessioned | 2024-07-23T09:23:32Z | |
dc.date.available | 2024-07-23T09:23:32Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.description.abstract | В даній статті представлена інформація про вплив сортів гречки на формування круп’яних властивостей. Дослідження проводилися на шести сортах (Дикуль, Дев’ятка, Софія, Воля, Надія та Слобожанка), з такими показниками як плівчатість, вихід чистого ядра та вміст білка в насінні гречки. Дослідження проводились протягом 2021-2023 років в умовах Полтавської області. Кращими сортами за досліджуваним показником вміст білка виявлено - Дикуль, Дев’ятка Софія. За плівчастістю всі сорти були на високому рівні. Для вирощування гречки в нашому регіоні на круп’яні цілі рекомендуємо всі шість сортів. | |
dc.identifier.citation | Shakalii S. M., Bahan А. V., Golovash L.M. Evaluation of grain properties of buckwheat depending on variety. Modern engineering and innovative technologies. 2024. Iss. 33, pt. 1. Р. 123–127. DOI: 10.30890/2567-5273.2024-33-00-017 | |
dc.identifier.issn | 2567-5273 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/17384 | |
dc.language.iso | uk | |
dc.subject | Крупа | |
dc.subject | гречка | |
dc.subject | сорт | |
dc.subject | плівчатість | |
dc.subject | вихід чистого ядра | |
dc.subject | вміст білка | |
dc.title | Evaluation of grain properties of buckwheat depending on variety | |
dc.title.alternative | Оцінка круп’яних властивостей гречки залежно від сорту | |
dc.type | Article | |
dspace.entity.type | Publication |