Publication: Особливості вирощування та пристосованість гібридів кукурудзи компанії «Байер» в умовах Полтавщини
Loading...
Date
2025-06-12
Authors
Ванжула, Д. В.
Білявська, Людмила Григорівна
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Полтавський державний аграрний університет
Abstract
Кукурудза – культура універсального призначення з високим рівнем урожайності. Культура є джерелом різноманітної сировини. Використовується у тваринництві та промислово-індустріальній сфері (паливо та олія). Часто має високу посухостійкість. Сучасні інноваційні та селекційні досягнення дозволили зміцненню конкурентних позицій України на внутрішніх й зовнішніх ринках. Україна є одним із ключових конкурентів США на ринку Китаю та одним із головних постачальників зерна кукурудзи в країни ЄС. Частка України у світовому виробництві кукурудзи становить 2-3% та займає четверте місце у світовому експорті кукурудзи (майже 80% вирощеного в країні зерна).
Description
Ванжула Д. В., Білявська Л. Г. Особливості вирощування та пристосованість гібридів кукурудзи компанії «Байер» в умовах Полтавщини. Ефективне функціонування екологічно стабільних територій у контексті стратегії стійкого розвитку : агроекологічний, соціальний та економічний аспекти : матеріали VІІ міжнародної науково-практичної конференції (м. Полтава, 13 грудня 2023 року). Полтава. 2023. С. 188-191.
Keywords
Кукурудза, промислово-індустріальна, посухостійкість