Publication: Особливості вирощування та пристосованість гібридів кукурудзи компанії «Байер» в умовах Полтавщини
dc.contributor.author | Ванжула, Д. В. | |
dc.contributor.author | Білявська, Людмила Григорівна | |
dc.date.accessioned | 2025-06-12T10:27:19Z | |
dc.date.available | 2025-06-12T10:27:19Z | |
dc.date.issued | 2025-06-12 | |
dc.description | Ванжула Д. В., Білявська Л. Г. Особливості вирощування та пристосованість гібридів кукурудзи компанії «Байер» в умовах Полтавщини. Ефективне функціонування екологічно стабільних територій у контексті стратегії стійкого розвитку : агроекологічний, соціальний та економічний аспекти : матеріали VІІ міжнародної науково-практичної конференції (м. Полтава, 13 грудня 2023 року). Полтава. 2023. С. 188-191. | |
dc.description.abstract | Кукурудза – культура універсального призначення з високим рівнем урожайності. Культура є джерелом різноманітної сировини. Використовується у тваринництві та промислово-індустріальній сфері (паливо та олія). Часто має високу посухостійкість. Сучасні інноваційні та селекційні досягнення дозволили зміцненню конкурентних позицій України на внутрішніх й зовнішніх ринках. Україна є одним із ключових конкурентів США на ринку Китаю та одним із головних постачальників зерна кукурудзи в країни ЄС. Частка України у світовому виробництві кукурудзи становить 2-3% та займає четверте місце у світовому експорті кукурудзи (майже 80% вирощеного в країні зерна). | |
dc.identifier.uri | https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19084 | |
dc.language.iso | uk | |
dc.publisher | Полтавський державний аграрний університет | |
dc.subject | Кукурудза | |
dc.subject | промислово-індустріальна | |
dc.subject | посухостійкість | |
dc.title | Особливості вирощування та пристосованість гібридів кукурудзи компанії «Байер» в умовах Полтавщини | |
dc.type | Article | |
dspace.entity.type | Publication |