Publication:
Післязбиральне достигання та зберігання зерна шляхом покращення його якості

dc.contributor.authorБараболя, Ольга Валеріївна
dc.contributor.authorПіщаленко, М. А.
dc.date.issued2025-11-03
dc.descriptionБараболя О. В., Піщаленко М. А. Післязбиральне достигання та зберігання зерна шляхом покращення його якості. Урожайність та якість продукції рослинництва за сучасних технологій вирощування, присвячена пам’яті професора Г. П. Жемели: матеріали міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 30 вересня 2025 р.). Полтава : ПДАУ, 2025. С. 172-175. ISBN 978-617-8466-56-5
dc.description.abstractПшениця є другою за величиною зерновою культурою в світі та головним чином використовується як сировина для основних продуктів харчування та продуктів бродіння. Пшеничне зерно зазвичай зберігається до наступного врожаю для внутрішніх і експортних потреб в умовах, які можуть бути достатньо скрутними, як через геополітичні події, так і кліматичні коливання. Це обумовлює необхідність забезпечення зерну відповідних умов зберігання з урахуванням, що воно представляє собою біологічну систему, яка володіє властивостями дихання, післязбирального дозрівання, самозігрівання та проростання.
dc.identifier.urihttps://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19586
dc.language.isouk
dc.publisherПолтавський державний аграрний університет
dc.subjectПшениця
dc.subjectпродукти харчування
dc.subjectпродукти бродіння
dc.subjectумови зберігання
dc.subjectвластивості зерна
dc.subjectрежим зберігання
dc.subjectсклад та показники якості
dc.subjectхімічний склад зерна
dc.titleПіслязбиральне достигання та зберігання зерна шляхом покращення його якості
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
Files
Original bundle
Now showing 1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
Name:
Збірник Жемели 30,09,2025 Бараболя-Піщаленко.pdf
Size:
1.33 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
License bundle
Now showing 1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
Name:
license.txt
Size:
17.09 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: